22 vuotta Helsingin valtuutettuna vaikuttaneelta Mika Ebelingiltä evättiin pääsy vaalipaneeliin: ”En ole koskaan kokenut tällaista”, hän sanoo

14.3.2019 klo 11:37 Politiikka Samuli Rissanen

– Olen toiminut Helsingin kaupunginvaltuutettuna 22 vuotta, enkä ole koskaan kokenut mitään tällaista. Olen luvannut olevani valmis ottamaan eduskunnassa vastaan sananvapauden vihollisten iskut, jos minut sinne valitaan. Siksi olen päättänyt ottaa nyt tulevat iskut ikään kuin alkulämmittelynä, sisuuntunut Mika Ebeling kertoo.

Sanan- ja uskonnovapauden puolesta eduskuntavaaleissa kampanjoiva Helsingin kaupunginvaltuutettu Mika Ebeling kokee itse joutuneensa kesken kampanjan syrjinnän kohteeksi.

Häneltä evättiin pääsy paneeliin, joka on määrä järjestää ensi viikolla. Ebeling on jättänyt asiasta toimintapyynnön Helsingin pormestari Jan Vapaavuorelle.

– On vaikea käsittää tasa-arvotoimikunnan toimintaa. Mitään kunniallista perustetta heidän toiminnalleen en löydä

Alunperin Helsingin kaupungin tasa-arvotoimikunta oli kutsunut Ebelingin eduskuntavaaliehdokkaille järjestettävään tasa-arvopaneeliin.

Toimikunnan puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu Alviina Alametsä ilmoitti kuitenkin Ebelingille toimikunnan peruvan kutsunsa, koska Ebeling oli jättänyt toimikunnan tahdon vastaisen eriävän mielipiteen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksessa viime joulukuussa.

Ebelingin mukaan kutsun epääminen rikkoo yhdenvertaisuuslakia, joka kieltää syrjinnän muun muassa uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen ja poliittisen toiminnan perusteella.

– On vaikea käsittää tasa-arvotoimikunnan toimintaa. Mitään kunniallista perustetta heidän toiminnalleen en löydä, Ebeling sanoo.

Hän muistuttaa, että yhdenvertaisuuslain 10§ toteaa syrjinnän olevan välitöntä, jos jotakuta kohdellaan henkilöön liittyvän syyn perusteella epäsuotuisammin kuin jotakuta muuta on kohdeltu, kohdellaan tai kohdeltaisiin vertailukelpoisessa tilanteessa.

– Miten Helsingin tasa-arvotoimikunta on voinut lukea yhdenvertaisuuslakia ymmärtämättä, mitä siinä aivan suoraan sanotaan? Eikö luetun ymmärtämistä enää opeteta koulussa, Ebeling ihmettelee.

– Olen toiminut Helsingin kaupunginvaltuutettuna 22 vuotta, enkä ole koskaan kokenut mitään tällaista! Olen luvannut olevani valmis ottamaan eduskunnassa vastaan sananvapauden vihollisten iskut, jos minut sinne valitaan. Siksi olen päättänyt ottaa nyt tulevat iskut ikään kuin alkulämmittelynä, hän jatkaa.

Ebeling starttasi vaalikampanjansa kaksi viikkoa sitten puhumalla sanan-ja uskonnonvapaudesta

Mika Ebeling, 54, on kristillisdemokraattien Helsingin kaupunginvaltuutettu ja eduskuntavaaliehdokas.

Kampanja-avauksessaan kaksi viikkoa sitten hän kertoi korostavansa tarvetta puolustaa sanan- ja uskonnonvapautta, sillä erityisesti konservatiivisia kristittyjä ja kansallismielisiä nimitellään, sensuroidaan ja jopa erotetaan töistä.

– Tolkun ihmiset ovat heikosti järjestäytyneitä ja että suurin osa heistä on tähän asti äänestänyt niitä puolueita, jotka ovat alistuneet ns. Seta-normatiivisuuteen, Ebeling arvioi syyksi tilanteeseen.

Hän uskoo, että vallitsevasta tilanteesta on saatavissa voitto, sillä suurin osa suomalaisista kannattaa vapaata yhteiskuntaa.

– Siinä on mahdollisuutemme, mutta meidän kaikkien on tehtävä osamme, Ebeling korosti.

Ylös