Lempäälän KD-ehdokas Piia Nurmela: ”Emme lupaa liikoja emmekä räksytä turhasta”

11.4.2019 klo 16:00 Politiikka Kristiina Kunnas

Piia Nurmelan eduskuntavaalikampanja Pirkanmaalla alkoi jo viime vuoden puolella ja hänellä on ilokseen mukana iso tiimi. – Vanhuspalvelulaki ja kannustava perusturva ovat olleet esillä koko kampanjani ajan, Nurmela kertoo.

Lempääläinen toiminnanjohtaja ja kokoaikainen sijaisäiti Piia Nurmela aloitti oman kampanjansa jo viime vuoden puolella. Hänellä on tiimissään kolmisenkymmentä henkeä.

–  Aloitimme kampanjoinnin jo marraskuun puolivälissä, jolloin järjestimme kampanja-avauksen yhdessä puoluesihteeri Asmo Maanselän kanssa.

Ennen joulua tiimi askarteli vanhoista nuottipapereista 300 paperitähteä.

– Niitä jaoimme Lempäälässä ja Vesilahdella kaupan edessä ja joulumarkkinoilla. Tiiviimpi kampanjointi aloitettiin tammikuussa.

Piia Nurmela kertoo kohdanneensa noin 4 000 ihmistä ympäri Pirkanmaata.

– Kaikille heille on annettu suoraan käteen esitteen mukana joko jalkakylpy tai tulitikkuaski.

Nurmela kertoo saaneensa tiimiinsä hyviä ystäviään elämän eri vaiheista. Osa heistä on tehnyt valtavan määrän töitä, osa ollut mukana pienemmällä panoksella.

– Kaikkien panos on ollut todella tärkeä ja olen heistä kiitollinen. Tarja Kuittinen ja Sonja Meskanen ansaitsevat eritysmaininnan. Tarja on varannut kaikki kampanjointipaikat, ideoinut ja tehnyt jalkakylvyt, pussittanut ja tarroittanut satoja ja taas satoja jalkakylpyjä ja tulitikkuaskeja, Nurmela kertoo.

– Sonja on ottanut hienot kampanjakuvat, tehnyt kaikki julisteet, lehti-ilmoitukset , esitteet ja videot. Sitten on ollut ihmisiä, jotka ovat kiertäneet turuilla ja toreilla ihmisiä tapaamassa. Yksi on soitellut sponsoreita. Moni on levittänyt 100 kadunvarsimainosta ympäri Pirkanmaata.

Nurmela myös paljastaa, että hänellä on taustatukenaan rukoustiimi, joka kokoontuu yhdessä rukoilemaan.

–  Nyt kampanjan loppuvaiheessa tiimiläiset ovat jakaneet tuhansia esitteitä postilaatikoihin, hän kertoo.

Ajan vahvasti perheiden valinnanvapautta kiintiöiden sijaan. Haluan enemmän joustoja lapsiperheiden arkeen. – eduskuntavaaliehdokas Piia Nurmela, Lempäälä

Kampanja on mennyt Nurmelan mukaan hyvällä mielellä.

– Vastaanotto kentällä on ollut tosi hyvä. Ihmiset kehuvat Kristillisdemokraattien politiikkaa ja erityisesti meidän hyvää puheenjohtajaamme. Sari Essayah puhuu kuulemma niin, että kansa ymmärtää. Hän on luotettava, fiksu ja asiantunteva, Nurmela kertaa saamaansa palautetta.

– Olen huomannut, että politikkaamme pidetään myös luotettavana. Emme lupaa liikoja, emmekä räksytä turhasta.

– Olen kovasti yrittänyt vakuutella ihmisille, että myös pieni puolue pystyy saamaan suuria asioita aikaiseksi. Yksi tällainen on vanhuspalvelulaki, jonka KD on saanut aikaiseksi. Toinen asia, jota olen pitänyt paljon esillä on Kristillisdemokraattien kannustava perusturva, joka tekisi työn vastaanottamisen aina kannattavaksi ja purkaisi kannustinloukkuja. Se myös selkeyttäisi sosiaaliturvan.

Nurmela on huomannut sen, miten kyllästyneitä ihmiset ovat vastakkainasetteluun.

– He toivovat tulevalta eduskunnalta parempaa yhteistyötä. Riitely vie uskottavuutta politiikalta. Tässä me kristillisdemokraatit olemme voineet näyttää esimerkkiä politiikanteosta, jossa myös oppositiossa voi vaikuttaa rakentavasti, Nurmela kertoo.

Kolmen lapsen sijaisäidille perheasioiden puolestapuhuminen on sydämen asia numero yksi.

– Ajan vahvasti perheiden valinnanvapautta kiintiöiden sijaan. Haluan enemmän joustoja lapsiperheiden arkeen.

Pirkanmaan kristillisdemokraatit kampanjoivat Tampereen Keskustorilla vaalimökillä. Myös puheenjohtaja Sari Essayah vieraili torstaina. Piia Nurmela on tavattavissa Keskustorilla sekä perjantaina että lauantaina  klo 11-13.

Piia Nurmela, Lempäälä, 131

• 49-vuotias
• asuu Lempäälässä
• naimisissa ja kolme lasta
• toimivapaalla Tampereen NNKY:n toiminnanjohtajan tehtävästä
• FM
• kokoaikaisesti sijaisäiti
• kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen
• KD Lempäälän-Vesilahden puheenjohtaja ja KD Pirkanmaan piirihallituksen jäsen
• piianurmela.fi
• Fb:/PiiaNurmelaKD/
• Twitter: @PiiaNurmela

Vaalituotteiden valinta on taitolaji. Piia Nurmela päätyi käytännöllisiin juttuihin, jotka eivät jää turhakkeina nurkkiin pyörimään: jalkakylpyyn ja tulitikkuihin.

Ylös