Keski-Suomen Kristillisdemokraatit odottaa vaalivoittoa – ”Mielenkiintoista nähdä, tuoko kannatus kansanedustajan”

13.4.2019 klo 14:39 Politiikka Kristiina Kunnas

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit on jatkanut vaalityötä lauantaihin saakka yli 100 prosenttia lasissa. Mielipidemittausten mukaan oma kansanedustajan paikka on lähellä, mikäli vain kaikki saadaan vaaliuurnille. – Mielenkiintoista nähdä, mihin kannatus kantaa, Jyväskylän Marika Visakorpi toteaa.

Keski-Suomessa odotetaan jännittyneinä, saadaanko tauon jälkeen oman Kristillisdemokraattien kansanedustaja Arkadianmäelle.

Vaalikampanjoissa on tarjottu lettuja ja jaettu teetä liikkuvasta teebaarista, mutta keskusteluaiheet ovat kuitenkin liikkuneet äänestäjiä vaivaavissa isoissa ja tärkeissä asioissa.

Marika Visakorpi on pohtinut tapaamiensa ihmisten kanssa sitä vakavaa kysymystä, miten Keski-Suomessa selvitään lisääntyvästä hoidon ja hoivan tarpeesta.

– Olemme isojen ratkaisujen äärellä sen suhteen, miten selviämme kunnialla tästä tilanteesta. Myös Jyväskylässä pohditaan lisääntyvän hoidon ja hoivan tarpeen ratkaisemista.

– Tarvitsemme monenlaisia vaihtoehtoja ja sekä palveluasumista, perhehoitoa, kotipalvelua -jossa hoitajat eivät vaihtuisi koko ajan, verotonta omaishoitoa, kuntouttavaa toimintaa, kuljetuspalvelujen kehittämistä, yhteisöllistä asumista että kenties vaikka sitä, että opiskelijat auttavat senioreita ja saavat sitä vastaan pienen vuokrahelpotuksen, Visakorpi toteaa.

– Mutta ennen muuta tarvitsemme ikäihmisten arvostuksen nostamista ja sitä kautta myös sekä vapaaehtoistyön että vanhustyön vetovoiman lisäämistä, Visakorpi jatkaa.

Mutta ennen muuta tarvitsemme ikäihmisten arvostuksen nostamista ja sitä kautta myös sekä vapaaehtoistyön että vanhustyön vetovoiman lisäämistä. – KD-ehdokas Marika Visakorpi, Jyväskylä

– Meistä itse kukin voi olla joskus ikäihmisten apuna ulkoilussa, kauppamatkalla tai vaikka siivouksessa. Olisi mahtavaa nähdä, että esimerkiksi taloyhtiöissä voitaisiin yhdessä auttaa ikääntyneitä tai muuten apua tarvitsevia asukkaita edes jossain määrin tällaisissa asioissa. Tällaisesta yhteisöllisyydestä olisi apua myös monelle pienituloiselle eläkeläiselle, Visakorpi miettii.

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit ovat jatkaneet kampanjointia lauantaihin saakka koko vaalipiirissä.

– Intoa ja kierroksia lisäsi vielä se, että gallupien mukaan olemme hyvin lähellä omaa kansanedustajanpaikkaa, Visakorven valtuustokaveri, Jyväskylän Tomi Kuosmanen kertoo.

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit näyttää railakasta asennetta tässä Facebook-julistuksessaan, jossa odotetaan, uskotaan, toivotaan ja kamppaillaan täysillä, jotta pyhä jysäys onnistuisi Keski-Suomessa, ja saataisiin oma kansanedustaja. Ehdokkaat vasemmalta oikealle: erikoislääkäri Aira Korhonen, Laukaa, sosionomi Hanna-Riikka Alasippola, Petäjävesi, ylitarkastaja Tomi Kuosmanen, Jyväskylä, henkikirjoittaja Arvo Kristiansson, Saarijärvi, sairaanhoitaja Krista Dachauer, Jyväskylä, kihlakunnansyyttäjä Marika Visakorpi, Jyväskylä, professori Tapio Puolimatka, Jyväskylä sekä pastori-toiminnanjohtaja Miko Puustelli, Uurainen.

Tomi Kuosmanen vaalityössä Jyväskylän kävelykadulla perjantaina. Emeritus-päätoimittaja Leevi Launonen (vasemmalla) on pukenut Kuosmasen ehdokasliivin ylleen ja toimii kampanjatukena. (Kuva Piia Flink-Liimatainen)

 

Ylös