Essayah pyytää hallitukselta 1000 euron syntymälahjaa jokaiselle Suomessa syntyvälle

17.10.2019 klo 16:55 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien laajasta perheiden tukemiseen suuntaamasta keinovalikoimasta löytyy myös vauvaraha.

Sari Essayah pyytää valtiota toivottamaan uudet tulokkaat tervetulleeksi 1000 euron syntymälahjalla.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistutti eduskunnan kyselytunnilla, että lapsiperheiden toimeentuloon vaikuttavat etuudet ja palvelut ja se, mitkä mahdolisuudet lapsella on harrastaa.

Kun kristillisdemokraatit olivat hallituksessa 2011-2015, puolue sai aikaan perheiden verotusta huojentavan lapsivähennyksen. Seuraava hallitus luopui siitä säästötoimena.

– Monissa eurooppalaisissa maissa satsataan huomattavasti enemmän sekä verotuksellisesti että etuuksien kautta. Ja nämä ovat sellaisia maita, joissa toimeentulo on alhaisempaa kuin Suomessa

– Monissa eurooppalaisissa maissa satsataan huomattavasti enemmän sekä verotuksellisesti että etuuksien kautta. Ja nämä ovat sellaisia maita, joissa toimeentulo on alhaisempaa kuin Suomessa, Essayah sanoi.

KD on esittänyt, että lapsiperheille maksettaisiin ylimääräinen lapsilisä, tuhannen euron suuruinen vauvaraha siinä vaiheessa, kun uusi kansalainen syntyy. Se olisi valtiovallalta tervetulo-tervehdys perheelle, joka joutuu alkuvaiheessa tekemään monia erilaisia hankintoja.

– Onko hallitus harkinnut sitä, että antaisi tällaisen syntymälahjan jokaiselle, joka Suomessa syntyy, Essayah kysyi.

Ylös