KD Nuoret haluaa ilmaisen ehkäisyn kaikille suomalaisille nuorille – ”Raskaudenkeskeytykset vähenisivät”

29.10.2019 klo 18:25 Politiikka Kristiina Kunnas

KD Nuoret vaatii, että ilmainen ehkäisy tarjottaisiin kaikille suomalaisille nuorille. – Aborttimäärät laskisivat, jos kaikille 16–25-vuotiaille olisi tarjolla maksuton ehkäisy, KD Nuorten vuosikokouksen julkilausuma perustelee.

KD Nuorten vuosikokouksen julkilausuma vaatii, että ilmaista ehkäisyä tarjotaan kaikille suomalaisille nuorille kotipaikasta riippumatta.

Väestöliiton mukaan tällä hetkellä jo 35–45 suomalaista kuntaa tarjoaa maksutonta ehkäisyä asukkailleen vaihtelevin kriteerein.

– Ilmaisen ehkäisyn tarjoamisen on todettu vähentävän raskaudenkeskeytysten määrää. Maksutonta ehkäisyä tarjoavissa kunnissa on myös tehty taloudellisia säästöjä aborttimäärien laskiessa, KD Nuorten julkilausuma muistuttaa.

Nuorten naisten tekemien aborttien määrä on laskenut nopeasti ilmaisen ehkäisyn tarjoamisen alettua.

Vantaalla kerätystä seurantatiedosta käy ilmi, että nuorten naisten tekemien aborttien määrä on laskenut nopeasti ilmaisen ehkäisyn tarjoamisen alettua.

KD Nuorten vuosikokous esittää, että maksutonta ehkäisyä tarjotaan 16–25-vuotiaille ehkäisyneuvoloissa kaikkialla Suomessa.

– KD Nuoret ehdottaa myös, että suomalaisnuorille lisätään tapa- ja arvokasvatusta joka lisää vastuullisuutta, toteaa ensi vuonna nuorisojärjestön puheenjohtajana aloittava Annika Lyytikäinen.

– Maksuttomalla ehkäisyllä hoidetaan ongelmaa, mutta ei juurisyitä.

Annika Lyytikäinen aloittaa KD Nuorten puheenjohtajana vuoden 2020 alussa. (Kuva Jere Tuononen)

Ylös