Pirkanmaan Kristillisdemokraatit haluaa nuoret mukaan politiikkaan

9.2.2020 klo 11:55 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

– Nuorten saaminen mukaan politiikkaan on puolueen elinehto tulevaisuudessa, muistuttaa Pirkanmaan Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sirpa Pursiainen. Pirkanmaalla rohkaistaan nuoria mukaan.

– On tärkeää, että vastuunkantajia rohkaistaan ja kiitetään heidän arvokkaasta työstään puolueen hyväksi. Pitkään vastuuta kantaneiden aktiivien rinnalle on saatava nuoria. Nuorten saaminen mukaan politiikkaan on puolueen elinehto tulevaisuudessa, sanoo KD Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Sirpa Pursiainen.

Hänen johdollaan Pirkanmaalla halutaan rohkaista nuoria mukaan politiikkaan.

– On tärkeää, että ne nuoret, jotka jakavat Kristillisdemokraattien ajamat kristilliset arvot löytävät väylän poliittiseen vaikuttamiseen itselleen tärkeissä asioissa.

Pirkanmaalta on noussut puolueaktiiveiksi useita toimijoita ja nyt nuoret miehet ovat löytäneet Kristillisdemokraattien toiminnan. Pirkanmaan KD Nuorten uusi puheenjohtaja on Miika Reinikainen.

Nuorten miesten mukaantuloa politiikkaan on ilo seurata.

– Nuorten miesten mukaantuloa politiikkaan on ilo seurata, Pursiainen toteaa.

Pirkanmaan piirihallituksen kokouksiin ovat omat puheoikeutetut edustajansa saaneet nimetä myös Pirkanmaan KD Naiset sekä KD Nuoret.

Pirkanmaan piirihallituksen varsinaiseksi jäseneksi vuodelle 2020 nousi viimevuotinen nuorisopiirin puheenjohtaja Katja Koivistoinen. Vuonna 2019 Koivistoinen oli mukana nuorten edustajana.

Pirkanmaan piirissä on tulossa maaliskuun koulutustilaisuus, jossa on muun muassa taittoneuvontaa. Sitä antaa KD Nuorten hallituksen jäsen Jere Tuononen Nokialta. Nuoret ovat  pyytäneet kokeneita poliitikkoja avaamaan paikallisen tason päätöksentekoa, kuten kunnanvaltuutetun työskentelyä ja valtuustotyöhön vaikuttavia asioita.

– Kun eri-ikäisten osaaminen laitetaan puolueen hyväksi, saamme varmasti parhaan mahdollisen vaalituloksen kunnallisvaaleissa, Sirpa Pursiainen uskoo.

 

Ylös