Peter Östman Finnairin kotimaan-lentojen supistuksista: ”Kannattaako valtion tukea näin suuresti, mikäli strategiaan ja toimintaan ei pääse vaikuttamaan”

18.5.2020 klo 08:58 Politiikka Kristiina Kunnas

Kansanedustaja, Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Peter Östman tyrmistyi Finnairin suunnitelmista supistaa kotimaan lentojaan jopa vuoden loppuun saakka. – Enemmistöomistajana valtiolla pitäisi olla oikeus ja velvollisuus asettaa ehdot rahoitustuen saamiselle, Östman toteaa.

Näyttää siltä, että Finnair olisi supistamassa kotimaan lentojaan koko loppuvuodeksi. Tietyille reiteille ei tulisi vuoroja tänä vuonna enää lainkaan.

Esimerkiksi Kokkola-Pietarsaari, Jyväskylä ja Joensuu kuuluvat kenttiin, joilta Finnairin lennot loppuisivat ainakin vuodenvaihteeseen saakka.

– Tarvitsemme toimivat lentoyhteydet maan kaikkiin osiin. Valtion on asetettava ehdot, ennen kuin lähdemme tukemaan Finnairia niin suuresti, kuin on suunniteltu, sanoo supistamissuunnitelmista tyrmistynyt kansanedustaja Peter Östman.

Tarvitsemme toimivat lentoyhteydet maan kaikkiin osiin. Valtion on asetettava ehdot, ennen kuin lähdemme tukemaan Finnairia niin suuresti, kuin on suunniteltu. – Peter Östman

– Enemmistöomistajana valtiolla on sekä oikeus että velvollisuus asettaa ehdot rahoitustuelle, Östman jatkaa.

Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtajana toimiva Östman pohtii, kannattaako pörssiyhtiössä olla enemmistöomistajana, mikäli ei pysty vaikuttamaan yhtiön strategiaan.

– Puhumattakaan operatiivisesta toiminnasta. Tällöin ei kyllä kannata lähteä mukaan pääomittamaan, Östman sanoo.

– Parempi olisi sijoittaa ne rahat kotimaan lentoliikenteen kehittämiseen.

Kansanedustaja ja Kristillisdemokraattien 1. varapuheenjohtaja Peter Östman. (Kuva Kristiina Kunnas)

 

Ylös