KD Nuoret ei voi kannattaa antisemitistisen Hamasin johtaman Palestiinan valtion tunnustamista

29.6.2020 klo 18:01 Politiikka Samuli Rissanen

KD Nuoret on toiminut koko olemassaolonsa ajan niin rasismia kuin antisemitismiäkin vastaan eikä tästä syystä voi kannattaa antisemitistisen Hamasin johtaman Palestiinan valtion tunnustamista.

KD Nuoret näkee, että Palestiinan valtiota ei pidä tunnustaa ilman Israelin valtion kanssa neuvoteltua rauhansopimusta ja Palestiinan tunnustusta Israelin oikeudesta olemassaoloon juutalaisena valtiona.

– Ennen tätä, ei kahden valtion ratkaisulle ole edellytyksiä, KD Nuoret arvioi kannanotossaan.

KD Nuoret pitää hämmästyttävänä, että ihmisoikeuksien puolesta ja rasismia vastaan äänekkäästi huutavat tahot ovat valmiita tukemaan antisemitistisen tahon valtapyrkimyksiä.

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö muistuttaa, että Hamas, joka hallitsee muun muassa Gazassa, on palestiinalainen islamistinen järjestö ja Palestiinan parlamentin suurin puolue.

Hamas kehottaa peruskirjassaan itsensä uhraamiseen, yllyttää Israelin tuhoamiseen sekä juutalaisten surmaamiseen kaikkialla.

EU on luokitellut Hamasin terroristijärjestöksi.

Sen sijaan Keskustanuorten valtuuskunta hyväksyi lauantaina 27.6.2020 aloitteen Palestiinan valtion tunnustamisesta. Aikaisemmin tukeaan Palestiinan valtion tunnustamiselle on osoittanut ainakin Vihreät nuoret sekä Vasemmistonuoret.

KD Nuoret pitää hämmästyttävänä, että ihmisoikeuksien puolesta ja rasismia vastaan äänekkäästi huutavat tahot ovat valmiita tukemaan antisemitistisen tahon valtapyrkimyksiä.

– Palestiinan tunnustaminen nähdään jollakin kummallisella tavalla automaattisena rauhanratkaisuna, jota se ei todellisuudessa ole. Rauhaa ei voida saavuttaa ennen kuin asianosaiset tahot ovat yhdessä päätyneet yhteiseen rauhansopimukseen, KD Nuoret arvioi.

Ylös