”Ilmeisesti osa jäsenmaista katsoo, että niillä on oikeus muiden maiden verorahoihin” – Peter Östman muistuttaa, että Suomi maksaa elpymispakettiin kaksi kertaa enemmän kuin saa

9.9.2020 klo 15:35 Politiikka Samuli Rissanen

Hallituspuolueet ovat tänään eduskunnassa kehuneet Suomen neuvottelutulosta EU:n elpymisrahastosta.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman ihmettelee, että millä mittarilla hallitus oikein mittaa, kun se puhuu onnistumisesta.

Östman muistutti EU:n elpymispakettia koskevassa eduskuntakeskustelussa, että Suomi maksaa elpymisrahastoon 6,6 miljardia ja saa 3,2 miljardia.

Se, että yhdessä lainataan näin suuri summa rahaa ja jaetaan se suorina avustuksina, on suuri muutos EU:n toimintaperiaatteissa, Östman muistutti.

– Suomi maksaa kaksi kertaa enemmän kuin saa. Se, että yhdessä lainataan näin suuri summa rahaa ja jaetaan se suorina avustuksina, on suuri muutos EU:n toimintaperiaatteissa, Östman muistutti.

Useat asiantuntijat ovat varoittaneet, että Suomi pakotetaan maksamaan velkaantuneiden maiden kykenemättömyydestä huolehtia taloudestaan.

– Ymmärrän että kun on kriisi, niin pitää elvyttää, Mutta suurimman osan antaminen suorina tukina on erittäin suuri muutos EU:n työskentelytavoissa. Ilmeisesti osa jäsenmaista katsoo että niillä on oikeus saada muiden maiden verorahoja, Östman totesi.

Kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset ovat aikeissa kaataa EU:n elpymispaketin eduskunnan käsittelyssä. Oppositiopuolueista Kokoomus sen sijaan ei ole tyrmännyt yhteiseurooppalaista elvytyspakettia.

Ylös