Lohjan KD nimesi joukon kuntavaaliehdokkaita, mukana entinen ps-ryhmäjohtaja – kaupunginjohtajan kyselytunti keräsi katsojia

9.9.2020 klo 11:02 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

Lohjan Kristillisdemokraattien johtokunta on nimennyt ensimmäisen erän ehdokkaita ensi kevään kuntavaaleihin. Osaston järjestämä kaupunginjohtajan kyselytunti maanantai-iltana keräsi runsaasti katsojia ja positiivista palautetta.

Lohjan KD:n ensimmäisten nimettyjen kuntavaaliehdokkaiden joukossa on kaksi nykyistä kaupunginvaltuutettua, Merja Eräpolun lisäksi kolme vuotta sitten Perussuomalaiset jättänyt ja oman Haloo Lohja -valtuustoryhmän perustanut Heikki Linnavirta. Entinen perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja on nyt KD:n listalla sitoutumattomana ehdokkaana.

Kristillisdemokraatit tavoittelee Lohjalle kolmea valtuutetunpaikkaa. Ehdokkaiksi nimettyjä ovat Merja Eräpolku, Esa Erävalo, Pepina Hyppönen, Lassi Hyttinen, Matti Junnila (sit), Eija Kemppi, Marja-Liisa Kokkonen, Heikki Linnavirta (sit), Olli Pakalén ja Ari Piippo. Seuraava erä ehdokkaita nimetään syksyn aikana.

Ensi keväänä 50 vuotta täyttävä Lohjan seudun paikallisosasto järjesti maanantaina 7. syyskuuta yleisötilaisuuden ensimmäisen kerran yhtä aikaa livenä kaupungintalolla ja Lohjan Kristillisdemokraatit Facebook-sivulla.

Mitä kuuluu Lohjalle? -kyselytunnilla kaupunginjohtaja Mika Sivula kertoi aluksi kaupungin tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä, osaston puheenjohtaja Merja Eräpolku kertoo.

– Tämän jälkeen osallistujilla oli mahdollisuus niin paikan päällä kuin verkossakin esittää hänelle kysymyksiä ja kommentteja. Niitä tuli kotikatsomoista yllättävän paljon, mikä on rohkaisevaa jatkoakin ajatellen.

Eräpolku kertoo, että ajatus hybridilähetyksestä syntyi, koska kaikki osaston johtokunnan jäsenet eivät koronatoimien vuoksi rohjenneet paikalle mukaan. Kännykällä sekä edullisella pikkumikillä ja lainaksi saadulla kamerajalalla toteutettua striimausta seurasi valtuustosalissa paikalla olleiden lisäksi verkossa yhtäaikaisesti jopa viitisenkymmentä osallistujaa. Videota on seurattu runsaasti myös jälkikäteen.

Striimausta seurasi valtuustosalissa paikalla olleiden lisäksi verkossa yhtäaikaisesti jopa viitisenkymmentä osallistujaa. Videota on seurattu runsaasti myös jälkikäteen.

– Facebookin tietojen mukaan kyselytunnin video on ainakin vilahtanut jo useamman tuhannen lohjalaisen näytöllä, koska jaoimme sen myös FB:n suosituilla Lohjalaiset-kuntalaispalstoilla.

KD sai sai vastaanottaa myönteistä palautetta ideasta kaupunginjohtajan avoimeen kyselytuntiin.

– Joku kiitteli ja totesi, että olipa tämä hyvä veto teiltä.

– Tämän mahdollisti se, että meillä on kaupunginjohtajana ihminen joka avoimin mielin ja palvelevalla asenteella on kaikkien puolueiden käytettävissä tiedon jakajana, mikäli se vain hänen aikatauluihinsa sopii, Eräpolku sanoo.

Ylös