Roosa nauha kerää nyt rahaa rintasyövän lisäksi myös muiden syöpien tutkimukseen – suunnittelija Juha Tapio jätti nauhaan sormenjälkensä

22.9.2020 klo 14:50 Kotimaa Kristiina Kunnas

Syöpäsäätiön Roosa nauhat ja muut Roosa nauha -tuotteet ovat tästä päivästä lähtien myynnissä. Tavoitteena on kerätä ennätyspotti kolme miljoonaa euroa rintasyövän – ja ensimmäistä kertaa myös muiden syöpien – tutkimukseen. Roosa nauhaa ja ranneketta koristaa Juha Tapion sormenjälki.

– Jokainen meistä jättää toiseen ihmiseen jäljen, siitä muistuttaa sormenjälkeni Roosa nauhassa, karismaattinen laulaja-lauluntekijä Juha Tapio kertoo Roosa nauha -keräyksen käynnistystilaisuudessa Helsingin Musiikkitalossa.

– Olen kitaransoittaja ja sormenjälkeni saaminen ei ollutkaan aivan helppoa, Juha Tapio sanoo.

Koronan vuoksi tilaisuuteen osallistui vain harvalukuinen joukko, mutta käynnistys striimattiin katsottavaksi myös kotona.

Suomessa on tehty uraauurtavaa tutkimusta syövän periytyvyydestä. Joka kymmenenteen syöpään liittyy perinnöllinen alttius.

– Syöpä ei periydy, mutta geenivirhe, joka voi aiheuttaa syövän, periytyy, muistuttaa perinnöllisyyslääkäri Minna Pöyhönen.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen tuotolla suunnataan nyt rahoitusta rintasyövän lisäksi myös muiden syöpien tutkimukseen.

Roosa nauha -keräys käynnistyy tänään 22. syyskuuta ja jatkuu läpi lokakuun.

Roosa nauha -keräys käynnistyy tänään 22. syyskuuta ja jatkuu läpi lokakuun. Kampanja päättyy 1. marraskuuta. Roosa nauhoja sekä myyvät K-ryhmän ja S-ryhmän kaupat sekä Lindexin myymälät. Uutuustuotetta, niin ikään Juha Tapion suunnittelemaa Roosa nauha -ranneketta on Keskon ja S-ryhmän myymälöissä rajallinen määrä.

Lisäksi myynnissä on päivittäistavarakaupoissa lukuisa määrä tuotteita elintarvikkeista, kukista, ja kosmetiikasta aina siivousvälineisiin, mukeihin, kauhoihin ja postikortteihin. Näiden Roosa nauha -merkittyjen tuotteiden tuotosta menee osa Roosa nauha -keräykseen.

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 9. lokakuuta. Hyväntekeväisyysohjelma Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa nähdään suorana lähetyksenä MTV3:lla sunnuntaina 1. marraskuuta.

Minäkin luulin, ettei se omalle kohdalle osu, kun äitini sairastui ja kuoli. – Janina Fry

– 34 000 suomalaista sairastuu syöpään joka vuosi ja elämänsä aikana joka kolmas meistä. Tämä koskettaa meitä kaikkia. Tutkimukseen saatava raha on korvaamattoman tärkeää, sanoo Roosa nauha -keräyksen aloituksen juontanut Janina Fry.

– Minäkin luulin, ettei se omalle kohdalle osu, kun äitini sairastui ja kuoli. Mutta niin se vain tuli minullekin, kertoo syövän ja monet leikkaukset kokenut Fry.

– Kenelle kannat nauhaa? kysyy Roosa nauhan ja rannekkeen suunnitellut Juha Tapio. Tämänvuotisen Roosa nauha -kampanjan tunnuksena on tehdä Suomesta maailman välittävin kansa. Ranneketta on saatavilla 9 euron hintaan K- ja S-ryhmän kaupoista rajoitettu määrä. Roosa nauha maksaa 4 euroa.

Periytyvyysneuvonnasta tukea huolestuneille

Jos pelkäät tai epäilet omaa tai läheisen periytyvää syöpäalttiutta, ota yhteyttä Syöpäjärjestöjen periytyvyysneuvontaan:
0800 19414
tai
kaikkisyovasta.fi/neuvontapalvelut/periytyvyysneuvonta

 

Ylös