”Jos nyt ei tapahdu mitään, joutuu suomalainen hyvinvointiyhteiskunta alasajoon” – Päivi Räsänen KD-Kompassi -haastattelussa

26.9.2020 klo 12:45 Politiikka Kristiina Kunnas

– Toivomme sitä, että tällä välikysymyksellä saadaan aidosti muutosta aikaan, toteaa Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen.

– Oli ihan selvä, että nyt jos koskaan tarvittiin välikysymys työllisyystoimista, kansanedustaja ja Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen toteaa.

Tyytymättömyys hallituksen työllisyystoimiin on niin suuri, että kaikki oppositiopuolueet ovat mukana välikysymyksessä.

Räsänen on lauantaina KD-Kompassi -radio-ohjelman haastateltavana. Kuuntele koko KD-Kompassi täältä

– Tarvitsemme hallitukselta todella selkeät perustelut tälle valitulle linjalle. Myös toivomme sitä, että tällä välikysymyksellä saadaan aidosti muutosta aikaan. Sen tavoitteena on tuoda painetta hallitukselle, jotta tehokkaita työllisyystoimia saataisiin aikaan.

– Sillä ei voida hallituksen tehottomuutta perustella, etteikö tiedettäisi mitä pitäisi tehdä. Kaikki tietävät, että tarvitsemme toimia, joilla voidaan talouden kilpailukykyä vahvistaa.

Sillä ei voida hallituksen tehottomuutta perustella, etteikö tiedettäisi mitä pitäisi tehdä. Kaikki tietävät, että tarvitsemme toimia, joilla voidaan talouden kilpailukykyä vahvistaa.

– Työn vastaanottamisen esteitä pitäisi poistaa ja yritysten toimintaedellytyksiä vahvistaa.

– Tärkeimmät tavoitteet ovat paikallisen sopimisen vahvistaminen ja työttömyysturvan uudistaminen. Me Kristillisdemokraatit olemme jo pitkään tuoneet esiin sitä, että sosiaaliturva kokonaisuudessaan pitäisi uudistaa. Haluamme uudistusta kiirehtää tämän vallitsevan pahan tilanteen vuoksi.

Räsänen muistuttaa, ettei pidä jättää tulevalle vaalikaudelle työn vastaanottamisen esteiden poistamista.

– Nyt jos ei tehdä mitään, ja annamme tilanteen mennä niin kuin hallitus on kaavaillut, olemme massiivisten ongelmien edessä tulevalla vaalikaudella.

Räsänen ennustaa, että jos nyt ei tapahdu muutoksia, joutuu suomalainen hyvinvointiyhteiskunta alasajoon ensi vaalikaudella.

– Emmehän me voi rakentaa yhteiskuntaamme kasvavan velan varaan. Jotta voimme jatkossa turvata hyvät vanhuspalvelut, perheille riittävän tuen kuten kotihoidontuen, ikäihmisten omaishoidon, terveyspalvelut ja lapsille turvalliset koulupalvelut, tarvitsemme tuloja, tervettä taloutta, sellaista yhteiskuntaa, joka toimii.

– Sen vuoksi näihin on nyt puututtava, vaatii Räsänen.

Räsänen kertoo KD-Kompassi -ohjelmassa myös Kristillisdemokraattien tulevasta vaihtoehtobudjetista. Hän myös muistuttaa siitä, miten selkeästi vanhentunut hallitusohjelma on.

 

Räsänen KD-Kompassi -haastattelussa la 26. syyskuuta klo 12.50 Radio Deissä

Kuuntele KD-Kompassi -haastattelu lauantaina 26. syyskuuta klo 12.50 tai uusintana maanantaina 28.9. klo 22.40 Radio Deissä. Ismo Portin haastattelee Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Päivi Räsästä.

Ohjelman voi myös jälkikuunnella Kristillisdemokraattien kotisivulla kd.fi tai suoraan tästä linkistä täällä

 

Ylös