– Kristillisdemokraateilla ei ole yhtään sellaista esitystä, joka leikkaisi kansalaisten sosiaaliturvaa, Sari Essayah jyrähti eduskunnassa

30.9.2020 klo 16:09 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah muistuttaa, että kristillisdemokraateilla ei ole yhtään esitystä, joka leikkaisi kansalaisten sosiaaliturvaa. Sen sijaan hallituksen päätökset syövät kansalaisten ostovoimaa.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin mukaan oppositiolla on yhteinen huoli suomalaisten työllisyydestä tulevaisuudessa.

– Eikö sen pitäisi olla kaikkien yhteinen huoli, hän kysyi eduskunnassa, jota kuumensi tänään keskustelu opposition välikysymyksestä, jossa hallitukselle esitetään epäluottamusta sen olemattomien työllisyystoimien vuoksi.

Toisella kädellä hallitus leikkaa kansalaisten ostovoimaa

Essayah sanoi, että kristillisdemokraatit ovat äärimmäisen huolissaan siitä, että hallituksen päätösperäiset työliisyystoimet ovat hyvin vaatimattomia ja ne ulottuvat seuraavien ja sitä seuraavien hallitusten aikaan.

Toisella kädellä hallitus leikkaa kansalaisten ostovoimaa.

– Sitä leikataan bensapumpuilla ja lämnmityskustannuksissa ja työn sosiaaliturvamaksuja korottamalla.

Essayah ei myöskään niellyt hallituksen pelottelua siitä, että oppositiopuolueiden vaihtoehto olisi sosiaaliturvan leikkaaminen.

– Kristillisdemokraateilla ei ole yhtään sellaista esitystä, joka leikkaisi kansalaisten sosiaaliturvaa. Sen sijaan hallitus on koko ajan tekemässä politiikkaa, jossa se ottaa kansalaisilta, heidän ostovoimastaan, kaikkein köyhimmiltä, Essayah sanoo.

Ylös