Kristillisdemokraatit ja Siniset solmivat vaaliliiton Helsingissä ja perustavat yhteisen valtuustoryhmän

21.10.2020 klo 16:58 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraatit ja Siniset ovat solmineet vaaliliiton Helsingissä kevään 2021 kuntavaaleihin. Lisäksi KD ja Siniset yhdistävät valtuustoryhmänsä Helsingin kaupunginvaltuustossa.

Uuden ryhmän nimi on Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmä (KD&Sin).

Uuteen valtuustoryhmään kuuluvat kaikki KD:n ja Sinisten nykyiset valtuutetut ja varavaltuutetut.

– Vaaliliitto vahvistaa kristillisdemokraattien ja sinisten ehdokkaiden asemaa kuntavaaleissa. Meillä on myös vaaleissa yhteinen päämäärä: turvallinen ja perheystävällinen Helsinki, KD:n Helsingin piirin puheenjohtaja Tuulikki Tepora ja Helsingin Sinisten puheenjohtaja Toni Ahva kertovat asiaan koskevassa yhteisessä tiedotteessa.

Uuden ryhmän nimi on Kristillisdemokraattien ja Sinisten valtuustoryhmä (KD&Sin).

Sen puheenjohtajana toimii Mika Ebeling (kd) ja varapuheenjohtajana Toni Ahva (sin). Lisäksi valtuustoryhmään kuuluvat Sinisten Sampo Terho sekä KD:n Mauri Venemies ja Tuulikki Vuorinen.

On tärkeää kerätä yhteen niitä ihmisiä, jotka pyrkivät tekemään päätöksiä tosiasioihin perustuen

KD:n ja Sinisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Mika Ebeling arvioi, että Kristillisdemokraateille kristillissosiaalisen arvopohjan omaava Siniset on luonnollinen liittolainen.

– Liian usein punavihreä aatepolitiikka ohjaa poliittista päätöksentekoa. On tärkeää kerätä yhteen niitä ihmisiä, jotka pyrkivät tekemään päätöksiä tosiasioihin perustuen. Tosiasioiden sivuuttaminen johtaa huonoihin päätöksiin, Ebeling sanoo.

– Pidämme tärkeänä ihmisen oikeuksien ja vastuiden tasapainoa. Ihminen on pitkälle vastuussa omasta elämästään, mutta avun tarpeessa olevaa emme saa jättää, hän jatkaa.

Uuden ryhmän varapuheenjohtaja Toni Ahva uskoo, että yhdessä puolueet tarjoavat suomalaisiin arvoihin ja isänmaahan uskoville järkevän ja vahvan vaihtoehdon Helsingissä.

– Valtuustoryhmät yhdistämällä saamme entistä voimakkaammin edistettyä turvallisuutta sekä parannettua perheiden, pienyrittäjien ja omaishoitajien asemaa Helsingissä. Sinisiä ja KD:ta yhdistää vahva tahto puoluerajat ylittävään yhteistyöhön, joka on tehokkain keino muutoksen aikaansaamiseksi.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah suhtautuu niin ikään hankkeeseen myönteisesti.

Edit 21.10 klo 19.34: Alunperin Sari Essayah’n sanomaksi laittettu sitaatti  ”Pidämme tärkeänä ihmisen oikeuksien ja vastuiden tasapainoa”, kuuluukin Mika Ebelingille.

Ylös