Essayah vaatii Lapin matkailua tuettavaksi räätälöidyin koronaratkaisuin

20.11.2020 klo 18:00 Kotimaa Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ei anna hallitukselle kiitosta Lapin matkailualan kriisin hoitamisesta. – Koko joulusesonki näivettyi, kun hallitus viivytteli, hän kritisoi.

– Lapin matkailua on tuettava räätälöidyillä koronaratkaisuilla, vaatii KD:n puheenjohtaja Sari Essayah.

Koronaepidemia on iskenyt Lapin matkailuun rajusti. Epidemiasta johtuvat rajoitukset ovat saattaneet Lapin matkailualan syvään kriisiin.

– Lapin matkailun kriisin hoitamisesta ei voi antaa kiitosta hallitukselle. Koko joulumatkailusesonki näivettyi, kun hallitus viivytteli päätöksissään liian pitkään, Essayah arvostelee.

– Hallituksen epäselvät matkailurajoitukset ovat jo aiheuttaneet satojen miljoonien liikevaihdon ja tuhansien työpaikkojen menetykset Lapissa, Savo-Karjalan kansanedustaja jatkaa.

Essayah patistaa hallitusta ryhtymään kiireellisesti toimiin Lapin matkailuyritysten pelastamiseksi, jotta koko toimialaa ei menetetä konkurssien myötä.

– Lappiin on räätälöitävä matkailun mahdollistavat omat koronaratkaisut. Pakolliset pikakoronatestit lentokentällä Suomeen saavuttaessa, matkustajakäytävien käyttö yhteistyössä yrittäjien kanssa, maskien pitäminen ja hygieniasuositukset ovat matkailun mahdollistavia ratkaisuja, jotka on nyt otettava käyttöön, Essayah luettelee.

Hän kehottaa lisäämään kotimaista Lapin lomien kysyntää ja kannustaa kasvattamaan suomalaisten matkustajien määrää.

Lapin matkailun tukemiseksi ja kotimaisten turistien houkuttelemiseksi voitaisiin lisätä tuettuja lomia Lapissa vähävaraisille perheille ja selvittää erillisen matkailusetelin tai matkailuvähennyksen mahdollisuuksia.

Essayah väläyttää myös matkailuseteli- tai matkailuvähennys-mahdollisuutta.

– Lapin matkailun tukemiseksi ja kotimaisten turistien houkuttelemiseksi voitaisiin lisätä tuettuja lomia Lapissa vähävaraisille perheille ja selvittää erillisen matkailusetelin tai matkailuvähennyksen mahdollisuuksia.

– Suomalaiset matkustajat eivät pysty koko tulonmenetystä paikkaamaan, mutta voisivat auttaa yritysten selviämisessä pahimman yli.

– Tärkeintä on, että täsmäkeinot löydetään nopeasti, Essayah muistuttaa.

 

 

Ylös