Etelä-Savon KD:n puheenjohtaja Jouni Koskela: ”Pienet tilaisuudet onnistuvat nytkin – vaaleissa meillä haetaan vähintään torjuntavoittoa”

20.1.2021 klo 12:10 Kotimaa Kristiina Kunnas

Etelä-Savon Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Jouni Koskela muistuttaa joidenkin kuntien valtuustokokojen pienenevän. – Emme lannistu siitä. Realistinen vaalitavoite on torjuntavoitto, että saisimme nykyisen valtuutettujen lukumäärän.

Omassa vaalityössään Savonlinnassa Jouni Koskela aikoo pitää pilkkeen silmäkulmassa.

– Hankin vaaliaseeksi ämpäreitä – mikä muu saisi suomalaiset paremmin liikkeelle, kuin niiden jakaminen, hän naurahtaa.

Koskela kertoo, ettei koronapandemia ole vaikuttanut juuri ollenkaan pienten tilaisuuksien pitoon monissa Etelä-Savon kunnissa.

– Jos kokoontumisrajoituksia on voimassa vaalikampanjan aikana, korostuu mainonta paikallis- ja sanomalehdissä. Kussakin kunnassa toimitaan paikallisen tilanteen mukaan, hän muistuttaa.

Hän on mielissään siitä, ettei korona-aika ei ole vaikuttanut ehdokashankintaan kielteisesti.

– Olemme kohtuullisen hyvässä vauhdissa.

Kova tsemppi on Pertunmaalla ja Rantasalmella, että niihin saataisiin KD:lle ehdokkaita. Viime vaaleissa ehdokkaita ei ollut.

– Maakuntamme Etelä-Savon ongelma on väen väheneminen. Myös ikääntyminen näkyy KD:n ehdokashankinnassa vaikeutena varsinkin pienissä kunnissa, Koskela toteaa.

KD sai Etelä-Savossa 2017 vaalivoiton: viisi valtuutettua edellisiä vaaleja enemmän.

– Nyt joissakin kunnissa valtuuston koko pienenee. Realistinen tavoite on torjuntavoitto, jossa säilyttäisimme nykyisten valtuutettujen lukumäärän, Koskela kertoo.

Lähden ehdolle, koska koen kuntapolitiikkaan osallistumisen itselleni sopivaksi keinoksi harrastaa paikkakuntani parasta.

Hänen oma motiivinsa kuntapolitiikkaan osallistumiseen on selkeä.

– Lähden ehdolle, koska koen kuntapolitiikkaan osallistumisen itselleni sopivaksi keinoksi harrastaa paikkakuntani parasta.

– Tärkeimmäksi vaaliteemakseni muotoutunee palveluiden tason säilyttäminen ennallaan mahdollisuuksien mukaan.

Koskela kertoo, että paikallisosastossa vielä suunnitellaan, mitä asioita nostetaan yhteisiksi vaaliteemoiksi.

– Koronatilanteen salliessa järjestän joitakin vaalitilaisuuksia pullakahvien kera. Kirjoittelen mielipidekirjoituksia lehdissä ja kerron vaaliteemoistani sosiaalisessa mediassa. Ilmoittelen myös sanomalehdessä.

– Ilmaiset muoviämpärit vaalitilaisuuksissa ovat vetonaula. Mikäpä muu saisi suomalaiset äänestäjät liikkeelle ja hyvälle mielelle?

Koskela on Savonlinnan kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja.

– Tavoitteenani on rakentava yhteistyö eri poliittisten ryhmien kanssa Savonlinnan parhaaksi, Savonlinnan keskussairaalan säilyminen ja koulutuspaikkojen lisääminen korvaamaan opettajankoulutuslaitoksen Savonlinnasta lähtemisen aiheuttamaa vahinkoa, hän listaa.

Jouni Koskela, Etelä-Savon Kristillisdemokraattien puheenjohtaja ja Savonlinnan kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja

• 58-vuotias
• FM, suojelubiologi – tunnetaan norppien suojelijana
• naimisissa
• Savonlinnan kaupunginvaltuutettu, kaupunginvaltuuston 3. varapuheenjohtaja
• Kristillisdemokraattien Etelä-Savon piirin puheenjohtaja, Savonlinnan paikallisosaston puheenjohtaja
• KD:n puoluehallituksen jäsen
• maakuntavaltuuston jäsen

Saimaannorppien pesälaskennat tehdään keväisin. Suojelubiologi Jouni Koskela on laskenut kuutteja myös tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa, ja osallistunut lumettomina talvina pesien kolaamiseen, jossa norpille tehdään apukinoksista lumipesiä kuuttien synnyttämistä ja suojaamista varten.

Ylös