– Tavoitteemme on, että jokainen voi elää täyttä elämää ja kaikki asukkaat pidetään mukana, Pirkanmaan kristillisdemokraattien puheenjohtaja Piia Nurmela sanoo

8.2.2021 klo 09:03 Politiikka Samuli Rissanen

– Kristillisdemokraatteja tarvitaan jokaisessa kunnassa. Tuomme päätöksentekoon inhimillisyyttä, mutta samalla meidät tunnetaan vastuullisesta talouspolitiikasta. Lisäksi meitä pidetään yhteistyökykyisinä päättäjinä, kristillisdemokraattien Pirkanmaan piirin puheenjohtaja Piia Nurmela kertoo.

– Itse lähdin ehdolle, koska koen, että kuntapäättäjänä pystyn aidosti vaikuttamaan oman kotikuntani asioihin. Olen saanut vaikuttaa kunnanhallituksessa neljä vuotta ja monet tärkeinä pitämäni asiat ovat menneet merkittävästi eteenpäin. On myös asioita, jotka ovat vasta alussa ja vaativat vielä paljon työtä, Lempäälän KD-valtuutettu Nurmela kertoo KD-Lehdelle.

– Olen pyrkinyt olemaan aktiivinen vaikuttaja koko vaalikauden ajan

Hän tavoitteenaan on, että lapsilla on turvalliset päiväkodit ja koulut sekä riittävästi aikuisia tukemassa heitä. Erityislasten tarpeet tulee huomioida ja vanhempien ja opettajien jaksamisesta huolehtia.

– Haluan, että Lempäälä on vehreä ja viihtyisä kunta, jossa viheralueet ja ympäröivät vesistöt on hyödynnetty kuntalaisten käyttöön. Ikäihmisten palveluita tulee kehittää ja omaishoitajien työtä tukea.

– Kaavoituksen pitää olla laadukasta ja erilaiset asujat huomioivaa. Yritystontteja tulee olla riittävästi tarjolla ja sijaintimme moottoritien varressa pitää pystyä hyödyntämään nykyistä paremmin, Nurmela mainitsee.

Korona-aika on vaikuttanut kampanjointiin. Nurmela aikoo näkyä äänestäjille sekä somessa, lehdissä että teiden varsilla. Edelliset kunta- ja eduskuntavaalit ovat jo luoneet pohjaa tunnettavuudelle ja lähtökohta vaalityölle on nyt aivan toinen kuin neljä vuotta sitten, jolloin hän oli tuore lempääläinen ja aloittava poliitikko.

– Olen pyrkinyt olemaan aktiivinen vaikuttaja koko vaalikauden ajan. Olen kirjoitellut lehtiin, tehnyt aloitteita ja käyttänyt puheenvuoroja. Uskon, että tämä työ kantaa, eikä vaalien alla tarvitse tehdä mitään erityisiä temppuja. Toki ihmisiä pitää muistuttaa, että olen ehdolla ja minua kannattaa äänestää.

Piirin puheenjohtajana Nurmela on tukenut ehdokasrekrytointia koko Pirkanmaan alueella.

– Olemme päättäneet tukea paikallisosastoja sekä verkossa että printtimediassa tapahtuvassa markkinoinnissa. Teemme piirin jokaisesta strategiateemasta omat podcast-lähetyksensä, jossa kuntavaaliehdokkaamme pääsevät keskustelemaan teemoistamme, joita ovat: Stop huumeille, perheiden parhaaksi, senioritakuu, elinvoimaa paikallisesta yrittäjyydestä ja vehreämpi huominen.

– Lisäksi autamme osastoja tuomaan teemojamme ja ehdokkaitaan esiin paikallislehdissä. Yhteinen tavoitteemme on, että jokainen Pirkanmaalla voi elää täyttä elämää ja että kaikki kuntiemme asukkaat pidetään mukana, hän kertoo.

Ehdokkaiden hankkiminen on ollut kovaa työtä ja vaatii lukemattomia yhteydenottoja. Esimerkiksi Lempäälässä on päätetty tuplata ehdokasmäärä kymmenestä kahteenkymmeneen. Tavoitteessa ollaan Nurmelan mukaan jo hyvässä vauhdissa. Hän kannustaa kaikkia piirin osastoja olemaan rohkeasti yhteydessä ihmisiin, myös niihin, jotka tulevat ”oman kuplan” ulkopuolelta.

– Lähes poikkeuksetta ihmiset ilahtuvat yhteydenotosta ja jos he eivät vielä nyt lähde mukaan, niin ehkä neljän vuoden päästä. Kaikki se työ, mitä jaksamme nyt tehdä, on pohjatyötä tulevaisuutta varten.

Pirkanmaalla neljä kuntaa, joissa ei ole ollut omaa ehdokasta viime kuntavaaleissa. Tiedustelut näissä kunnissa ovat vielä kesken, mutta jokaiseen kuntaan pyritään löytämään 1-2 ehdokasta.

Koko Pirkanmaalle piirihallitus on asettanut tavoitteeksi saada 200 ehdokasta. Neljä vuotta sitten ehdokkaita oli 172. Tampereen ehdokasmäärän kasvattaminen on strategisesti tärkeintä.

– Toki muissakin kunnissa täytyy tehdä työtä hyvän ehdokasmäärän eteen, Nurmela muistuttaa.

Piia Nurmela

– 51-vuotias neljän lapsen äiti ja Harrin aviovaimo.

– Koulutukselta filosofian maisteri ja toimii perhehoitajana eli sijaisäitinä huostaanotetuille lapsille.

– Kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen, KD Pirkanmaan piirin ja Lempäälän-Vesilahden paikallisosaston puheenjohtaja. Lisäksi vaikuttaa Pirkanmaan Osuuskaupan edustajistossa.

– Harrastaa veneilyä ja puutarhanhoitoa.

 

Ylös