Sosiaalipolitiikan professori Juhani Laurinkari ehdokkuudestaan kuntavaaleissa: ”Haluan pappina ja sosiaalipoliitikkona kantaa vastuuni yhteiskunnan hyvinvoinnista”

13.2.2021 klo 09:30 Henkilöt Kristiina Kunnas

Professori Juhani Laurinkari suhtautuu kuntavaaleihin vakavasti vastuuntuntoisena. – Haluan omalta osaltani pappina ja sosiaalipoliitikkona kantaa vastuutani yhteiskuntamme ja toiminta-alueemme kasvusta ja hyvinvoinnista, KD Pohjois-Savon puheenjohtaja sanoo.

– Luen hyvinvointiin tärkeänä osana kulttuurin ja henkisen ja hengellisen kasvun mahdollisuuden sekä oikeuden, Juhani Laurinkari sanoo.

Sosiaalipolitiikan professori Laurinkari on valtiotieteiden tohtori, taloustieteiden tohtori, teologian maisteri sekä humanististen tieteiden kandidaatti. Laurinkari  jatkaa emeritussopimuksella Itä-Suomen yliopistossa.

Hän myös johtaa Pohjois-Savon kristillisdemokraattista piiriä ja on ehdolla kotikaupunkinsa Kuopion valtuustoon.

– Arvostan kristillisdemokraattien aatteellista perustaa. Puolue pyrkii toimimaan ihmisen kokonaishyvinvoinnin kannalta olennaisten arvojen pohjalta. Se haluaa muovata ympäristöämme ja elämisen raameja oikeudenmukaistavaan suuntaan.

Arvostan kristillisdemokraattien aatteellista perustaa. Puolue pyrkii toimimaan ihmisen kokonaishyvinvoinnin kannalta olennaisten arvojen pohjalta.

– Samalla arvostetaan keskinäistä kunnioitusta ja yhteisöllisyyttä, Laurinkari muistuttaa.

Juhani Laurinkari on valinnut vaaliteemakseen sloganin Kohti oikeudenmukaista, avointa yhteiskuntaa!

– Haluan pitää esillä vammaisten oikeuksia, ikääntyvien elinolosuhteiden, erityisesti asumisen ja palvelujen kehittämistä ja kamppailua koronaa vastaan.

Hän haluaa uudistaa kirkon päätöksenteon. Laurinkari toimii Puijon seurakunnan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtajana sekä Diakonian toimintaryhmän puheenjohtajana.

– Haluan olla murtamassa nuorten syrjäytymiseen johtavan kehityksen sekä kehittää omaishoitajien asemaa.

Kohti oikeudenmukaista, avointa yhteiskuntaa!

Hän aikoo kampanjoida ottamalla julkisesti kantaa lehdistössä, jakamalla esitteitä, osallistumalla KD:n lehtimainontaan ja osallistumalla – mikäli se vain koronan vuoksi on mahdollista – paneelikeskusteluihin sekä teams-lähetyksiin.

– Olen myös Facebookissa.

Hän aikoo tehdä juuri vaaleihin mennessä ilmestyvän uusimman kirjansa julkistamisesta keskustelutilaisuuden sekä antaa haastatteluja.

Hänellä on tavoitteita myös Kuopion Vanhusneuvoston jäsenenä.

– Haluan vaikuttaa neuvoston aseman parantamiseen eli kehittää ikääntyvien mahdollisuuksia itsenäiseen selviytymiseen. Erityisesti tämä koskee asumista sekä terveydenhuollon toimivuutta.

– Aion vaikuttaa palvelujen ja laiminlyödyn kuntoutuksen kehittämiseen ja monipuolistamiseen.

Hänen sydämellään on yleensä ikääntyvien aseman parantaminen yhteiskunnan täysivaltaisina jäseninä.

Lapset ja nuoret ovat neljän lapsen isälle ja neljän lapsenlapsen isoisälle tärkeitä.

– Kiinnitän lasten ja nuorten asemaan huomiota parantamalla heidän harrastusmahdollisuuksiaan ja yleensäkin lapsiperheiden avun ja tuen saatavuutta.

Juhani Laurinkari, ehdolla Kuopiossa

• 74-vuotias
• jatkaa emeritussopimuksella Itä-Suomen yliopistossa
• sosiaalipolitiikan professori
• valtiotieteiden tohtori (Helsinki), taloustieteiden tohtori (Wien), teologian maisteri ja pastori (Helsinki), humanististen tieteiden kandidaatti (Helsinki)
• naimisissa seurakuntapastori Leena Laurinkarin kanssa
• neljä lasta ja neljä lastenlasta
• KD:n Pohjois-Savon piirin puheenjohtaja, KD:n puoluehallituksen jäsen
• Kuopion seurakuntayhtymä valtuusto, varapuheenjohtajana 2009 – 2017, varajäsen
• Puijon seurakunnan seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja, Diakonian toimintaryhmän puheenjohtaja
• European Academy of Sciences & Arts-akatemian pysyvä jäsen ja Suomen delegaation johtaja
• noin 300 julkaisua
• Ajatushautomo Kompassin varapuheenjohtaja
Ylös