Keski-Suomen KD:n puheenjohtaja Hannu Suni: ”Nähtäväksi jää, suostuvatko kaikki puolueet kampanjoimaan vain somessa”

16.2.2021 klo 09:09 Politiikka Kristiina Kunnas

– Toivottavasti tilanne rajoitusten suhteen vielä ennen vaaleja vähän helpottuisi, KD Keski-Suomen puheenjohtaja Hannu Suni toteaa.

Puolueet ovat Keski-Suomessa yhteisesti sopineet noudattavansa AVI:n kokoontumisohjeita, jotka suosittavat kampanjoimaan ainoastaan somessa.

– Kaduilla ja kauppaliikkeiden edessä voidaan jakaa vaalimateriaalia ja esitteitä, mutta pidättäydytään kutsumasta varsinaisiin vaalitapahtumiin ihmisiä median välityksellä.

– Nähtäväksi jää toteutuuko tämä kaikkien puolueiden osalta, Keski-Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Hannu Suni pohtii.

Hän toivoo, että tilanne helpottuisi.

– Somen kautta ei kaikkia tavoiteta. Mutta tehdään sen kautta kuitenkin kaikki mahdollinen, hän jatkaa.

Puheenjohtaja Suni kertoo, että Keski-Suomessa kaikilla puolueilla on ollut haasteita ehdokasrekrytoinnissa.

– En osaa arvioida onko koronalla ollut siihen vaikutusta. Tuntuu, että vaikuttamiskanavat ovat muuttuneet. Varsinkaan nuoria vielä innosta kunnallisen päätöksenteon kautta vaikuttaminen.

Sunin mukaan ehdokashankinta on edennyt edellisvaalien mukaisesti.

– Ainakin Jyväskylässä saataneen ehdokkaita tavoitteen mukaan, hän iloitsee.

– Pihtiputaalla teemme töitä, että saisimme ehdokkaan. Viime vaaleissa siellä ei ollut.

Nyt on lisäksi tsempattava sen puolesta, ettei joissakin sellaisissa kunnissa jäätäisi ilman ehdokkaita, joissa viime kerralla oli KD:llä ehdokkaita.

– Muutama vaaliliitto on jo saatu muodostettua ja neuvottelussa on pari-kolme vaaliliittoa. Pienissä kunnissa on joskus haasteellista löytää edes yksi ehdokas.

Joillakin paikkakunnilla sitoutumattomat ryhmät ovat Sunin mukaan kiinnostaneet joitakin mahdollisia ehdokkaita enemmän kuin Kristillisdemokraatit.

– Edellisvaaleissa KD:n kannatus oli Keski-Suomessa 6,0 % ja Keskisuomalainen-lehden gallupin mukaan nyt ennuste olisi 6,2 %.

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit pitää tavoitteenaan vähintään 6,2 %:n kannatusta.

– Olen korostanut ehdokkaita rekrytoidessani, että puoleen saama kokonaisäänimäärä ratkaisee myös sen, kuinka monta edustajaa saamme maakunnan yhteisiin päättäviin elimiin.

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit pitää tavoitteenaan vähintään 6,2 %:n kannatusta.

– Kristillisdemokraateilla on hyvä kuntavaaliohjelma ja jos saamme sen viestin äänestäjille, niin uskon, että edellisvaalien äänimäärä ylitetään.

Suni kannustaa lähtemään ehdolle, vaikka tuloksena olisi yhden edustajan ryhmä.

– Kunnallispolitiikassa henkilön omalla osaamisella ja persoonalla on suuri merkitys. Pienelläkin ryhmällä on paljon annettavaa, jos aidosti perehtyy asioihin, Suni rohkaisee.

 

KD Keski-Suomen puheenjohtaja Hannu Suni ehdolla Viitasaarella

Lue jo seitsemän kautta Viitasaaren kaupunginvaltuustossa vaikuttaneen ja kahdeksannelle kaudelle pyrkivän Hannu Sunin ehdokashaastattelu täältä. Suni, 65, on juuri eläköitynyt puunjalostusyrityksen toimitusjohtajan tehtävästä.

Keski-Suomen Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Hannu Suni

 

Ylös