”Suhtaudun erittäin varauksellisesti liikkumisrajoituksiin” – Päivi Räsänen varoittaa, että ylimitoitetut rajoitustoimet kääntyvät tavoitteita vastaan ja lietsovat salaliittoteorioita

23.3.2021 klo 15:26 Politiikka Samuli Rissanen

Krtistillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsäsen mukaan hallituksen on huomioitava koronarajoitustoimissa kasvava koronaväsymys.

Hallitus on jälleen tänään koolla Säätytalolla neuvottelemassa liikkumisrajoituksista.

Pääministeri Sanna Marin on kutsunut kaikki eduskuntaryhmät infotilaisuuden tautitilanteesta ja liikkumisrajoitusten valmistelusta.

– Ylimitoitetut toimet kääntyvät helposti pandemian rajoitustavoitteita vastaan ja pahimmillaan lietsovat salaliittoteorioita

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsäsen mukaan nyt pitäisi välttää ylimoitettuja rajoituksia.

– Suhtaudun erittäin varauksellisesti tämän hetken tietojen pohjalta mahdollisiin liikkumisrajoituksiin, Räsänen kertoo.

Hänen mukaansa perusoikeuksiin kajoavat rajoitustoimet tulee mitoittaa niin, että niin päättäjät kuin kansalaiset ymmärtävät niiden välttämättömyyden.

– Ylimitoitetut toimet kääntyvät helposti pandemian rajoitustavoitteita vastaan ja pahimmillaan lietsovat salaliittoteorioita, hän sanoo.

Räsänen arvioi, että suomalaiset ovat yleisesti ottaen noudattaneet asetettuja rajoituksia hyvin, mutta koronaväsymyksen seurauksena kansalaistottelemattomuus annetuille ohjeille ja määräyksille saattaa lisääntyä.

Kuvat jopa väkivaltaisuuksiin yltyneistä mielenosoituksista maailmalla on syytä ottaa vakavasti.

– On toki hyvä, että hallitus varautuu myös pahimpiin epidemiaskenaarioihin. Nyt hallituksen tulisi kuitenkin keskittyä tarmokkaasti siihen, ettei rajojen yli rantaudu mahdollisia rokotteille vastustuskykyisiä virusmuunnoksia.

– Samalla rokotteiden hankintaa ja jakelua sekä kotimaiseen rokotetuotantoon varautumista tulee tehostaa, Räsänen linjaa.

Ylös