”Koko hallitus on vastuussa vaalien siirtämiseen johtaneista toimista, ei yksin Henriksson” – KD ei lähde perussuomalaisten epäluottamuslauseeseen oikeusministeriä kohtaan

25.3.2021 klo 20:08 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä arvostelee kuntavaalivalmistelujen puutteita, mutta ei tue perussuomalaisten epäluottamuslausetta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille.

Kristillisdemokraatit ei tue perussuomalaisten epäluottamuslausetta oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin toimista kuntavaalien siirtämiseen liittyen.

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä koko Marinin hallitus on vastuussa siitä, ettei riittävän koronaturvallisia vaaleja saatu toteutettua huhtikuussa. Lisäksi ryhmä muistuttaa, että THL:n voimakkaiden vetoomusten vuoksi tehtyä viime hetken päätöstä vaalien siirtämisestä tukivat perussuomalaisia lukuun ottamatta kaikkien puolueiden puoluesihteerit.

Kristillisdemokraatit arvostelevat hallitusta saamattomuudesta terveysturvallisten vaalien järjestämiseksi

Kristillisdemokraatit arvostelevat hallitusta saamattomuudesta terveysturvallisten vaalien järjestämiseksi: Muun muassa esityksiä ennakkoäänestysajan pidentämisestä ja vaalitoimitsijoiden rokottamisesta ei lähdetty toteuttamaan.

– Hallituksella olisi ollut hyvä mahdollisuus tuoda eduskuntaan ajoissa esityksiä vaalien terveysturvallisuuden parantamiseksi, mutta niitä ei saatu, vaikka useita ehdotuksia oli tehty muun muassa puoluesihteerien kautta.

– Lisäksi esitys vaalien siirtämisestä olisi pitänyt tehdä aiemmin, jotta vaalilain muutos olisi saatu voimaan ennen ehdokaslistojen jättämisen määräaikaa 9. maaliskuuta, kristillisdemokraattien kansanedustajat toteavat.

Eduskunta pui oikeusministerin asemaa huomenna perjantaina 26.3.

 

 

Ylös