”Menetin esikoiseni huumeille” – lappeenrantalainen Ann-Niina Turunen kaipaa tehokkaampaa valistustyötä huumeita vastaan

6.4.2021 klo 20:13 Henkilöt Samuli Rissanen

– Yksi huolenaiheistani on nuorten päihteiden käyttö ja hoitoonohjaus sekä vanhempien tukeminen. Tarvitsemme tehokkaampaa valistustyötä huumeita vastaan. Olen menettänyt esikoiseni huumeiden takia, joten tiedän, mitä se on, Ann-Niina Turunen sanoo.

Lappeerantalainen Ann-Niina Turunen lähti mukaan kuntavaaleihin Lappeenrannassa, koska haluaa olla vaikuttamassa kristillisten arvojen kautta tulevaisuuteen.

–Tämän päivän päätökset vaikuttavat erityisesti lastemme ja lastenlastemme huomiseen. Kannan huolta perheiden hyvinvoinnista sekä lapsista ja nuorista ikäihmisiäkään unohtamatta, hän kertoo.

Ajatus arvokkaasta elämästä pitää sisällään myös peruspalveluiden säilyttämistä.

Turusen henkilökohtainen vaaliteema on Arvokas elämä. Sanat perustuvat hänen arvoihinsa ja elämänkokemukseen.

– Olen nähnyt elämää monelta kantilta ja mielestäni ihan jokaiselle ihmiselle kuuluu arvokas elämä. Ajatus arvokkaasta elämästä pitää sisällään myös peruspalveluiden säilyttämistä.

Turunen pitää tärkeänä ennalta ehkäiseviä toimenpiteitä kaikessa. Yksi hänen huolenaiheistaan on nuorten päihteiden käyttö ja hoitoonohjaus sekä vanhempien tukeminen.

– Tarvitsemme tehokkaampaa valistustyötä huumeita vastaan. Olen menettänyt esikoiseni huumeiden takia, joten tiedän mitä se on, Turunen kertoo.

Ammatiltaan Turunen on koulunkäynninohjaaja ja toimii myös perhehoitajana. Hän on työskennellyt vuodesta 2006 alkaen yleisopetuksessa, erityisopetuksen pienryhmissä sekä turvapaikkaa hakevien lasten parissa.

Sosiaalitoimen sijaishuollosta on tullut kokemusta yli 11 vuoden perhehoitajuuden myötä.

– Vapaaehtoistyö seurakunnassa on ollut minulle tärkeässä asemassa useita vuosia. Olen palvellut pastorina toimivan puolisoni rinnalla seurakuntatyössä sekä monipuolisesti lapsi- ja naistentyössä.

Vapaa-aikanaan Turunen kirjoittaa runoja ja julkaisee niitä Facebookissa sekä Instagramissa Hauras Elämä -nimellä.

 Ann-Niina Turunen

– 46-vuotias koulunkäynninohjaaja Lappeenrannasta. Toimii myös perhehoitajana

– Naimisissa, neljä lasta sekä kolme pientä lastenlasta

– Irti Huumeista ry:n ja Käpy ry:n jäsen sekä Surevan kohtaaminen -hankkeen kouluttama kokemusasiantuntija.

– Oli edellisellä vaalikaudella Äänekoskella asuessaan kaupunginvaltuustossa sekä perusturvalautakunnassa

 

Ylös