Sari Essayah kolumnissaan: Lite bättre – vähän paremmin!

6.4.2021 klo 17:18 Kolumnit Sari Essayah

Puoluesihteereistä koostuva työryhmä päätyi kuntavaalien siirtämiseen kesäkuulle. Kokouksessa terveysviranomaisten tuoreimmat epidemiagraafit ja suositukset kyseenalaistivat sen, että vaalit olisi voitu järjestää silloisella valmistautumisella terveysturvallisesti.

Kristillisdemokraatit ei uhmaa terveysviranomaisia ja virkavastuulla annettuja näkemyksiä, mutta ilmaisimme pettymyksemme oikeusministeriön tapaan johtaa vaaliprosessia. Aikaa tuoda esityksiä vaalien terveysturvallisuuden parantamiseksi olisi ollut pitkin viime vuotta.

Puolueille ja ehdokkaille vaalien siirto toki tarkoittaa päänvaivaa ja käytännön asioiden uudelleen järjestelyä. Siitä huolimatta näen lisäajan meille mahdollisuutena petrata myös ehdokasasettelua ja tavoitella kaikkien aikojen kuntavaalitulosta.

Toivon, että kunnianhimon taso nousee ja yhä useamassa kunnassa jätetään toukokuussa entistä täydempiä kd-ehdokaslistoja. Monesti on tyydytty siihen, että kun ennenkin on vaikkapa viidellä ehdokkaalla tullut yksi paikka, niin ei tavoitella enempää.

Useassa osastossa on kuitenkin havahduttu huomaamaan, että kun esimerkiksi johtokunta tekee porukan päätöksen ehdokkuudesta, voidaan saada useampi valtuutettu ja puolueen kannustusbonuksilla myös vaalikassa kuntoon.

Useassa osastossa on kuitenkin havahduttu huomaamaan, että kun esimerkiksi johtokunta tekee porukan päätöksen ehdokkuudesta, voidaan saada useampi valtuutettu ja puolueen kannustusbonuksilla myös vaalikassa kuntoon.

Jokaiselle jäsenelle ja ystävälle toivon myös itsetutkistelua: ”Enkö minäkin voisi olla ehdolla?” Meillä valitettavasti vain alle 20 % jäsenistä lähtee ehdolle, joten parannettavaa tässä on.

Suomen kiekkoleijonat aikoinaan ensimmäiseen maailmanmestaruuteen valmentanut Curt Lindström kannusti ennen kultamatsia joukkuetta tekemään lite bättre – vähän paremmin!

Näissä vaaleissa on aiempaa enemmän liikkuvia äänestäjiä; on entiseen puolueeseensa tyytymättömiä ja hallituksen politiikkaa protestoivia. Kaiken maailmanmenon sekavuuden ja valeuutisten keskellä kaivataan totuudellisuutta ja kestäviä, kristillisdemokraattisia arvoja. Annetaan äänestäjille mahdollisuus valita meidät ja tehdään itse – lite bättre!

Ylös