Hyvinkääläinen KD-ehdokas Mika Sirelius: ”Politiikassa yhteistyö edellyttää erimielisyyden sietämistä”

13.4.2021 klo 07:31 Henkilöt Merja Eräpolku

– Aiemmin en ole kokenut olevani valmis mukaan politiikkaan. Nyt 40-vuotiaana isänä koen, että aika on kypsä. Minulla on elämässäni riittävän tukevat jalansijat politiikan tuulisille kentille, Mika Sirelius kertoo lähdöstään kuntavaaliehdokkaaksi KD:n listalle.

– KD:lle on mahdollista astua sivuun ajan ilmiöistä ja tarkastella kehitystä pitkäikäisten arvojen kautta. Viittaan perheiden merkityksen ja yrittäjien merkityksen korostamiseen sekä terveeseen ylpeyteen kotimaastaan ja kulttuuristaan, hyvinkääläinen oikeustieteiden ja teologian maisteri Mika Sirelius, 40, sanoo.

– Suomen ei tarvitse olla etunenässä kaikessa EU-kehityksessä. USA:n esittämä ajatus globaalista yritysverokannasta on esimerkki ei EU-vetoisesta mutta positiivisesta uudesta kansainvälisestä mahdollisuudesta.

KD:n arvoista perheiden ja yksityisen sektorin tukeminen ovat Sireliukselle tärkeimmät.

Politiikassa ihanteet sovitetaan käytäntöön. Tavoitteet suuntaavat toimintaa, todellisuus määrittää vaihtoehdot.

– Periaatteiden tasolla arvostan mahdollisuutta olla ylpeä konservatiivisista arvoista, vaikka olen arvomaailmaltani enemmän liberaali.

Sireliuksen mielestä on yhteiskuntarauhan ja vakauden kannalta tärkeää, ettei konservatiivista eikä myöskään liberaalia ajattelua ja niiden suuntaisia arvoja demonisoida, vaan molempien  merkitys huomioidaan.

Politiikassa ihanteet sovitetaan käytäntöön. Tavoitteet suuntaavat toimintaa, todellisuus määrittää vaihtoehdot.

Vaalisloganissaan Sirelius korostaa, että ”yhteistyö edellyttää erimielisyyden sietämistä”.

– Hyvinkään strategiaan on saatava selkeät kirjaukset perheiden hyvinvoinnin ensisijaisuudesta, kouluviihtyvyyteen panostamisesta ja yksityisen sektorin elinvoimaisuuden turvaamisesta.

Hän muistuttaa, että kunnan hallinnon ja lapsien kohtaamispintana ovat koulut.

– Kouluhyvinvointia on vaalittava ja hyödynnettävä. Hyvinkään sivistystoimessa ei oli merkittäviä puutteita, mutta voisimme tavoitella parasta mahdollista kouluviihtyvyyttä. Tästä hyötyisivät erityisesti lapset, joilla on vaikeuksia koulusta riippumattomista syistä.

– Ajatella kuinka suuri hyvinvointi- ja vetovoimatekijä Hyvinkäälle olisi, jos Hyvinkäällä olisi suomen paras kouluviihtyvyys. Tässä meille tavoite. Samalla voimme haastaa naapurikunnat kilpailemaan rinnallamme, Hyvinkään Kirjavatolpassa asuva kahden lapsen isä sanoo.

 

Ylös