Antero Laukkanen kolumnissaan: Suomella ei ole varaa vihervasemmistolaiseen politiikkaan

28.4.2021 klo 14:18 Kolumnit Antero Laukkanen

Meillä ei ole varaa eikä edes mahdollisuutta pelastaa koko maailmaa ilmastonmuutokselta. Meillä ei ole varaa rakentaa ja asuttaa Suomea uudestaan kuuteen kasvukeskukseen, jossa kaikki asuvat ylihintaisissa kaksioissa.

Meillä ei ole varaa siihen, että jokainen pääväylä miinoitetaan ruuhkamaksukameroilla. Kaikilla ei ole varaa vaihtaa menopeliä sähköautoon, eivätkä kaikki voi käydä töissä polkupyörällä.

Kaikilla ei ole varaa vaihtaa menopeliä sähköautoon, eivätkä kaikki voi käydä töissä polkupyörällä.

Mihin meillä sitten on varaa? Arkijärjen käyttämiseen: siihen, jossa jokainen ratkaisu tuottaa uutta toimeliaisuutta ja intoa rakentaa kestävää yhteiskuntaa.

On varaa tehdä ekotekoja, jotka ovat myös kansantaloudellisesti järkeviä ja tuottavia. On varaa tukea lasten hoitamista kotona, koska se on kunnallista hoitopaikkaa edullisempaa. On varaa hoitaa sairaat hyvin ja ajoissa, sillä se on aina edullisempaa kuin liian myöhään aloitettu hoito. On varaa nostaa lääkkeiden korvattavuutta, jotta kaikilla olisi mahdollisuus hankkia heille suositellut lääkkeet.

Meillä on varaa pitää huolta kehittyvistä seutukunnista, joissa palvelut ovat lähellä. On varaa kohtuullistaa asumisen verorasitetta. Meillä on varaa moneen asiaan, jos vain arkijärki otetaan käyttöön.

Lähdetään siis rohkeasti kuntavaaleihin mukaan ja kerrotaan, mihin meillä on varaa.

Ylös