Antero Laukkanen KD-Livessä Räsäsen syytteestä: ”Kristityn ei nyt pidä lähteä osoittamaan mieltä vaan KD:n ehdokkaaksi kuntavaaleissa”

29.4.2021 klo 18:03 Politiikka Kristiina Kunnas

KD-Live -kyselytunnilla torstaina pohdittiin myös Päivi Räsäsen saamaa syytettä. Vastaajana suorassa lähetyksesä oli Antero Laukkanen.

Kansanedustaja Antero Laukkaselta kysyttiin Facebookin suorana lähetetyllä kyselytunnilla sitä, mitä mieltä hän on kansanedustaja Päivi Räsäsen saamasta syytteestä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

– Olemme tyrmistyneitä. Nyt katsotaan, mikä on oikeuden ratkaisu. Välillä olen miettinyt, elämmekö enää oikeusvaltiossa.

Miten kannattaisi toimia kristittynä?

– Tämä Päivi Räsäseen kohdistuva epäily ja syyte on epäily ja syyte myös muita kristittyjä kohtaan. Saako enää Raamattua siteerata? Oikeutemme ilmaista itseämme on muuttunut.

– Meillä sentään on kuitenkin selkeä vallan kolmijako. Oikeuslaitos on riippumaton ja itsenäinen, meillä on vapaa media ja vapaa eduskunta. Kaikkien suoja on se, että ne toimivat toisistaan erillisinä.

– Ei kristittyjen nyt tarvitse lähteä osoittamaan mieltä, sillä oikeudenkäynti ei ole vielä edes alkanut. Nyt kannattaa lähteä Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaaksi, Laukkanen kannusti.

Ei kristittyjen nyt tarvitse lähteä osoittamaan mieltä, sillä oikeudenkäynti ei ole vielä edes alkanut. Nyt kannattaa lähteä Kristillisdemokraattien kuntavaaliehdokkaaksi!

– Nyt jos koska kristillisdemokraattiselle aatteelle on kysyntää. Meistä kristityistä voi sanoa mitä tahansa – mutta me emme voi sanoa. Tällaiseen tätä maata ei voi päästää!

– Yksi konkreettinen tapa puuttua tähän suhtautumisen muutokseen on lähteä itse vaikuttamaan. Puolustamme sananvapautta, mutta puolustamme myös kristittyjen sananvapautta.

– Mutta sananvapaudesta meidän pitää nyt puhua. Sitä minun on täysin mahdoton käsittää, että professori Tapio Puolimatka suljetaan lähes kaikista keskusteluista ulos, koska hän puhuu miehen ja naisen välisestä avioliitosta.

– Suvaitsemattomuus niitä kohtaan, jotka eivät ole samaa mieltä toisten kanssa, on kasvanut huolestuttavasti. Olemme ajautumassa kirjarovio-aikaan. Nyt pitäisi herätä!

Antero Laukkanen kertoi KD-Live -kyselytunnilla siitä, miten Espoon Kristillinen koulu sai aikanaan alkunsa, ja mitä koululle kuuluu nyt.

– Ensi vuonna avattava upea kokonaisuus on 500 oppilaan ja noin 100 päiväkotilapsen rakennus. Se on ollut iso projekti, Laukkanen totesi tyytyväisenä.

– Koulu on yksityiskoulu. Suomessa voi olla maailmankatsomuksellisia kouluja. Sille haetaan opetusministeriöstä ja Opetushallituksesta järjestämislupa. Suomessa on 17 kristillistä koulua, jotka toimivat järjestämisluvalla.

Antero Laukkaselta tiedusteltiin myös elpymispaketti-kantaa.

– Kristillisdemokraatit ja eduskuntaryhmämme ovat johdonmukaisesti ja yksiselitteisesti vastustaneet EU-elpymispakettia, Laukkanen tähdensi.

Hän keskusteli Asmo Maanselän kanssa lähetyksessä myös translain kriittisistä kohdista.

– Pidän monia asioita tulevassa laissa täysin vastuuttomina, Laukkanen sanoi.

 

Näyttökuva torstain KD-Live -kyselytunnista Facebookissa. Vakaviin aiheisiin saatiin pieni kevennys, kun myös tiedottaja Merja Eräpolku hyppäsi muiden töiden keskeltä mukaan auttamaan kysymysten tekemisessä. Harvinainen tekninen häiriö esti kyselytunnin alussa Asmo Maanselän äänen kuulumisen. – Harvoin minua on näin innokkaasti haastateltu, Laukkanen vitsaili kahden kysyjän ”tulituksessa”.

KD-Live jälleen ensi torstaina 6. toukokuuta

KD-Live Facebookissa Kristillisdemokraattien sivulla jälleen torstaina 6. toukokuuta klo 17.

Ylös