Tallinnassa mielenilmaus helatorstaina Räsäsen puolesta

13.5.2021 klo 20:08 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Tallinnassa on tänään pidetty hiljainen mielenilmaus Päivi Räsäsen saamien syytteiden vuoksi. Suomen- ja vironkielisissä julisteissa luki esimerkiksi: ”Onko kristillinen avioliittoetiikka Suomessa kriminalisoitu?”

Valtakunnansyyttäjän päätös nostaa kolme syytettä Päivi Räsäsen Raamatun opetuksiin perustuvista kirjoituksista on herättänyt runsaasti kansainvälistä huomiota.

–  Olen antanut päivittäin useita haastatteluita, tuoreeltaan esimerkiksi norjalaiselle tv-kanavalle ja Unkarin yleisradiolle, Räsänen toteaa tiedotteessaan helatorstaina.

Olen kiitollinen tuesta. – Päivi Räsänen

Päivi Räsänen sai tänään torstaina Suomen Viron-suurlähettiläältä Timo Kantolalta viestin, että lähetystön edessä Tallinnassa on käynnissä rauhallinen mielenosoitus Räsäsen puolesta. Joukossa oli ainakin kolme Viron parlamentin jäsentä, joista yhden kanssa suurlähettiläs oli keskustellut. Viron suurin sanomalehti Postimees julkaisi kuvallisen uutisen tapahtumasta.

– En tiennyt tästä etukäteen. Olen kiitollinen tuesta veljeskansallemme, Räsänen toteaa.

Viron- ja suomenkielisissä julisteissa kysyttiin vakavia kysymyksiä ja julistettiin sanan- ja uskonnonvapauden kaventumista.

– Onko kristillinen avioliittoetiikka Suomessa kriminalisoitu? Onko Suomesta tullut ideologinen diktatuuri. Diktatuurit tukahduttavat sanan- ja uskonnonvapauden, julisteissa sanottiin.

Yhdessä julisteessa lähetettiin terveisiä valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle.

”Rouva valtakunnansyyttäjä Toiviainen, lopettakaa kristittyjen vainoaminen!”

 

Postimees-lehden uutisen voit lukea täältä

Ylös