Espoossa jännitettiin viimeiseen asti – Kaarina Järvenpää uusi sittenkin täpärästi paikkansa valtuustossa, Laukkasen ja Poutalan perässä

14.6.2021 klo 02:23 Politiikka Kristiina Kunnas

Espoon Kristillisdemokraatit joutuivat jännittämään loppuun asti, riittävätkö äänet kolmeen valtuustopaikkaan ja historialliseen voittoon. Kannatti odottaa!

Espoon ääntenlasku venyi yli yhden yöllä. Muun maan äänet oli laskettu jo aikoja sitten, mutta Espoossa vielä jatkettiin. Kristillisdemokraateille loppuvaihe oli yhtä piinaa, sillä pitkään näytti siltä, että hartaasti odotettu kolmas valtuustopaikka lipuisi sittenkin sivu suun.

Alkuillasta oli ehditty jo iloita Antero Laukkasen, uutena mukaan tulleen olympiapikaluistelijan Mika Poutalan ja Kaarina Järvenpään läpimenosta. Yhdessä vaiheessa Espoon KD:n kannatusprosentti oli jopa tasan 4,0, ja se sai kansanedustaja Antero Laukkasen lähes hurmioon.

Sitten vauhti alkoi hyytyä, ja puolenyön tienoilla Kaarina Järvenpää tipahti viivan alapuolelle varalle jäävien joukkoon.

Kunnes yhden maissa tuli ihon kananlihalle nostava uusi tieto: erikoislääkäri Kaarina ”Kati” Järvenpää on sittenkin läpimenneiden joukossa – viimeisimpänä.

Kannatusprosentti kohosi viime vaaleista ja oli lopulta 3,7%.

– Yritin nukkua, kun olin jo luovuttanut, Kati Järvenpää kertoo KD-Lehdelle.

Yritin nukkua, kun olin jo luovuttanut. – Kaarina Järvenpää, joka luuli jo tippuneensa valtuustosta.

– Mutta nousin kuitenkin katsomaan, kun en saanut unta, hän jatkaa.

Ilo nousi ylimmilleen, kun oma nimi oli sittenkin läpimenneiden joukossa.

– Täytyy myöntää, että olin jo ehtinyt miettiä, että näinkö se sitten meni, hän toteaa.

Jos tämä tilanne pitää kutinsa myös tarkastuslaskennassa, ovat Espoon uudessa valtuustossa kokeneet KD-konkarit, kansanedustaja, sosiaalineuvos Antero Laukkanen (1 123 ääntä) ja yleislääketieteen erikoislääkäri Kaarina Järvenpää (398 ääntä) sekä uutena yrittäjä, urheilija Mika Poutala. Hän sai Espoon KD-ehdokkaista toiseksi eniten ääniä, 956.

Varavaltuutettuina ovat KTM, yrittäjä Sari Savela (259 ääntä), korvausjohtaja, EMBA Marko Tolonen (196 ääntä) sekä TM, yrityskoordinattori Adwoa Brewu (165 ääntä).

– Meillä on ollut täällä Espoossa tosi kannustava ja hyvä henki keskenämme, Mika Poutala kiittää.

– Mielestäni Kristillisdemokraateista paistaa myönteisyys kaikkia ihmisiä kohtaan. Sellaista puoluetta haluan edustaa, Poutala jatkaa.

 

 

Ylös