Espoon riemuvoitto – vihdoin kolme paikkaa Kristillisdemokraateille

28.6.2021 klo 12:21 Politiikka Kristiina Kunnas

Espoon tuore kaupunginvaltuutettu Mika Poutala kertoo, että jännitys huippu-urheilijana oli tuttua, mutta vaalien tulosillan odotus oli jännitysnäytelmä. – Urheilijana oli helpompaa, hän väittää.

Espoossa Kristillisdemokraatit joutuivat jännittämään loppuun asti, riittävätkö äänet kolmeen valtuustopaikkaan ja historialliseen voittoon. Kannatti odottaa!

Espoon ääntenlasku venyi vaaliyönä. Muun maan äänet oli laskettu jo aikoja sitten, mutta Espoossa vielä jatkettiin. Kristillisdemokraateille loppuvaihe oli yhtä piinaa, sillä pitkään näytti siltä, että hartaasti odotettu kolmas valtuustopaikka lipuisi sittenkin sivu suun.

Alkuillasta oli ehditty jo iloita Antero Laukkasen, uutena mukaan tulleen olympiapikaluistelijan Mika Poutalan sekä Kaarina Järvenpään läpimenosta. Yhdessä vaiheessa KD:n kannatusprosentti oli jopa tasan 4,0, ja se riehaannutti espoolaiset.

Sitten vauhti alkoi hyytyä, ja puolenyön tienoilla Kaarina Järvenpää tipahti viivan alapuolelle, varalle jäävien joukkoon.

Kunnes yhden jälkeen tuli ihon kananlihalle nostava helpottava tieto: erikoislääkäri Kaarina ”Kati” Järvenpää on sittenkin läpimenneiden joukossa – viimeisimpänä.

Kannatusprosentti kohosi viime vaaleista ja oli lopulta 3,7%.

– Yritin nukkua, kun olin jo luovuttanut, Kati Järvenpää kertoo.

– Mutta nousin kuitenkin katsomaan, kun en saanut unta. Puhelin alkoi kilahdella viestejä.

Ilo nousi ylimmilleen, kun oma nimi oli sittenkin läpimenneiden joukossa.

– Täytyy myöntää, että olin jo ehtinyt miettiä, että näinkö se sitten meni, hän toteaa.

Espoon uudessa valtuustossa ovat siis kokeneet KD-konkarit, kansanedustaja, sosiaalineuvos Antero Laukkanen (1 123 ääntä) ja yleislääketieteen erikoislääkäri Kaarina Järvenpää (399 ääntä) sekä uutena yrittäjä, urheilija Mika Poutala. Hän sai Espoon KD-ehdokkaista toiseksi eniten ääniä, 969.

Varavaltuutettuina ovat KTM, yrittäjä Sari Savela (261 ääntä), korvausjohtaja, EMBA Marko Tolonen (196) sekä TM, yrityskoordinattori Adwoa Brewu (163).

– Meillä on ollut täällä Espoossa tosi kannustava ja hyvä henki keskenämme, Mika Poutala kiittää.

Joutui lähtemään kisaan ilman minkäänlaista tietämystä omasta kunnosta. – Ensikertalaisena läpi mennyt Espoon tuore kaupunginvaltuutettu Mika Poutala

– Mielestäni Kristillisdemokraateista paistaa myönteisyys kaikkia ihmisiä kohtaan. Sellaista puoluetta haluan edustaa.

Olympialaisissa sekä muissa tiukoissa paikoissa sekä Mestarien mestarin finalistina Poutala on joutunut jännittäviin tilanteisiin. Vaalit olivat jotain aivan muuta.

– Aivan uskomaton jännitysnäytelmä oli eilen. Joutui lähtemään kisaan ilman minkäänlaista tietämystä omasta kunnosta. Urheilijana oli helpompaa, Poutala väittää.

– Jaoin tuhansia esitteitä ja teitten varsilla oli kuvia, Mika Poutala kertoo. Tuore espoolaisvaltuutettu, yrittäjä ja entinen pikaluistelijahuippu sanoo olevansa mykistynyt ja nöyrä saamastaan lähes tuhannesta äänestä.

Piirin puheenjohtaja Pertti Järvenpää (vas.) antaa kiitokset vaalipäällikölle. Kristiina Drotár teki jättityön ehdokashankinnassa ja muutenkin vaalien alla. Oikealla seisoo ensikertalaisena läpimennyt Mika Poutala, pöydän ääressä Mikko Kiuttu-Cerell. (Kuva Kaarina Järvenpää)

Espoon valtuustoryhmän muodostavat Mika Poutala, Kaarina Järvenpää ja Antero Laukkanen. (Kuva Pertti Järvenpää)

 

Ylös