”Kaikki lahjat käyttöön” – KD:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi pyrkivä Riitta Kuismanen muistuttaa, että kasvu lähtee kuntatasolta

19.8.2021 klo 09:36 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi on ehdolla kolme pitkänlinjan puoluevaikuttajaa. Yksi heistä on sosiaalipsykologi Riitta Kuismanen Pirkkalasta. KD-Lehti kysyi häneltä, miten hän kehittäisi puoluetta.

1. Miten kehittäisit puoluetta ja millä keinoilla KD:n kannatus saadaan kasvuun?

Kasvu lähtee kuntatasolta. ”Kaikki lahjat käyttöön” eli osaamisen kartoitus on tehtävä piireissä. Paras tulos syntyy, kun kukin voi tehdä oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan.
Tarvitaan yhteistyötä muiden piirien kanssa ja yhteisiä vapaamuotoisia tapaamisia myös viereisten kuntien toimijoiden kanssa, jotta mikään osasto ei jäisi yksin.

Jokaiselle (myös uusille) pitäisi löytyä oma paikka eivätkä luottamustehtävät saisi keskittyä samoille.

Tarvitaan jäsenistön koulutusta mielipidekirjoitukseen, vaalipaneeleihin.
Varotaan liian voimakkaita kannanottoja, joilla ei ole merkitystä esimerkiksi kuntapolitiikassa.

Pirkkalassa toimivaksi on osoittautunut oma paikallislehti (Kride) pari kertaa vuodessa, jossa on paikallisten henkilöiden esittelyä, kirjoituksia ja tavoitteita.

2.  Mitä poliittisia avauksia aiot tehdä?

Oman osaamisalueeni asiat eli perheiden varhainen tuki, kotihoidontuki sekä erityistä tukea tarvitsevat perheet, omaishoito, lasten hyvinvointi ja ikääntyvien oikeudet hyvään hoivaan. Maa-ja metsätalouden merkitys taloudelle, huoltovarmuudelle ja työllisyydelle sekä puurakentaminen. Keskittämisen kielteiset seuraukset ja kansallisomaisuuden säilyttäminen kotimaisissa käsissä.

Toisaalta yhteiskunnan jakautumisen haasteet  ja riski demokratialle

Kolmanneksi paikallisten pk-yritysten tukeminen ja mahdollisuudet kilpailutuksiin kunnissa.

3.  Minkä verran sinulla on aikaa puoluetoiminnalle ja mahdollisuuksia kiertää vaalipiireissä tulevalla 2-vuotiskaudella?

Teen tulevina vuosina opetustyötäni pelkästään tuntitöinä, tilanteen mukaan voin järjestellä kalenteriani. Pystyn ja mieluusti kierrän eri piireissä tsemppaamassa ja myös kouluttamassa jäsenistöä.

Riitta Kuismanen

– Pirkkalan KD-valtuutettu

– Fysioterapeutti ja sosiaalipsykologi, joka suorittanut myös aineenopettajan tutkinnon.

– Toiminut Pirkanmaan piirin puheenjohtajana yhden kauden ja puoluehallituksen jäsenenä kaksi vuotta .

– Politiikan lisäksi harrastaa kuntoliikuntaa, avantouintia sekä puutarhanhoitoa. Kirjoittaa mielipidekirjoituksi, joista osa on julkaistu useissa maakuntalehdissä.

– Naimisissa,  kaksi aikuista tytärtä.

 

Ylös