”Käytännön toimet ovat aitoa politiikkaa” – Rehtori Kimmo Rantanen kisaa puoluevaltuuston puheenjohtajuudesta

19.8.2021 klo 09:02 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi on ehdolla kolme pitkänlinjan puoluevaikuttajaa. Yksi heistä on rehtori Kimmo Rantanen Seinäjoelta. KD-Lehti kysyi häneltä, miten hän kehittäisi puoluetta.

Mitkä asiat tai piirteet puoltavat sitä, että juuri sinut valittaisiin puoluevaltuuston puheenjohtajaksi?

Olen avoin, rakentava ja yritteliäs persoonallisuus. Minulla on monipuolinen kokemus puheenjohtajatehtävistä. Sallin keskustelua ja luon turvallista ilmapiiriä. Poliittista kokemusta on eri tason vapaaehtoistehtävistä puolueessa (paikallisosasto, piirihallitus, puoluevaltuusto ja puoluehallitus). Kokemusta on myös yhdistysten ja urheiluseurojen vapaaehtoistyöstä sekä maakunnallisten ja kunnallisten hankkeiden puheenjohtajatehtävistä.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan puheenjohtajakisaan?

Pohjanmaan piirihallitus esitti pyynnön ja otin nöyrällä mielellä haasteen vastaan. On arvokasta osallistua tällaiseen kisaan, vaikka tulos olisi millainen. Voi olla muiden hyvien ehdokkaiden rinnalla mukana tietäen, että kuka tahansa valitaan, niin hyvin käy.

Mikä on mielestäsi puoluevaltuuston tärkein rooli?

Puoluevaltuusto on puolueen ylin päättävä elin. Valtuustossa on laaja maan kattava edustus ja siellä käytävä poliittinen keskustelu on tärkeää ja välttämätöntä. Keskustelun kautta voidaan kuulla kentän ääntä. Samoin valtuustonkin kautta lähtee viestiä kentälle. Puoluevaltuusto on osallistava elementti.

Miten houkuttelisit lisää jäseniä, ehdokkaita tai toimijoita puolueeseen?

Keskustelun, toiminnan ja avoimuuden kautta. Korostamalla sitä, että käytännön toimet ovat aitoa politiikkaa. Muistuttamalla, että suurella jäseneksi sitoutuneella joukolla on painoarvoa. Kertomalla, että hyvin aktiiviset henkilöt tarvitsevat apua vaikka vain toisinaan, mutta laajemmat hartiat tarkoittavat parempaa jaksamista.”Lähimmäisestä huolehtiminen edistää myös sinun hyvinvointiasi.”

Kimmo Rantanen

– Ikä 59

– Asuinpaikka Seinäjoki

– Perheeseen kuuluvat: vaimo Mirjami ja kolme aikuista lasta

– Tärkeimmät luottamustoimet kaupunginvaltuutettu, eri lautakuntien jäsenyyksiä 16 vuoden. ajalta, piirin ja paikallisosaston puheenjohtaja, plh:n jäsen

– Motto tai voimalause Tulevaisuutta tehdään päivä kerrallaan- tänään.

– Poliittinen idolisi (tai suosikkisi) Esko Almgren

– Harrastaa liikuntaa, harrastajateatteri ja työnohjausta

 

Ylös