– Pitää tehdä jäsenkunnan mieleistä politiikkaa, jotta kannatus nousisi, KD:n puoluevaltuuston puheenjohtajaksi pyrkivä Jari Tulonen sanoo

19.8.2021 klo 09:24 Politiikka Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien puoluevaltuuston puheenjohtajaksi on ehdolla kolme pitkänlinjan puoluevaikuttajaa. Yksi heistä on terveystarkastaja Jari Tulonen Kaarinasta. KD-Lehti kysyi häneltä, miten hän kehittäisi puoluetta.

Mitkä asiat tai piirteet puoltavat sitä, että juuri sinut valittaisiin puoluevaltuuston puheenjohtajaksi?

Taidan olla pitkäaikaisin KD:n puoluevaltuuston jäsen kautta aikojen, joten kokemusta riittää. len aktiivinen käytännön vaikuttaja puolueen eri tasoilla. Olen kokenut tehtäväkseni herättää keskustelua politiikasta erityisesti KD:n rivijäsenille facebook:in ja muiden some-kanavien kautta. Olen toiminut puolueessa lähes joka tasolla, nuorisojärjestössä, paikallisosastotasolla, piiritasolla, puoluehallituksessa, puoluevaltuustossa, työvaliokunnassa jne.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan puheenjohtajakisaan?

Haluaisin kannustaa KD:n jäsenkuntaa entistä aktiiviseen toimintaan eri some-kanavien ja aktiivisen viestinnän kautta niin kunta-, piiri. kuin valtakunnan tasolla. KD:n pitäisi tehdä jäsenkunnan mieleistä politiikkaa, jotta kannatus nousisi. Politiikan teko on KD:ssä toiminut viime vuosina lähinnä ylhäältä alaspäin, kun sen pitäisi olla toisinpäin: Kansanedustajien, kunta- ja maakuntapoliitikoiden ja puoluejohdon tulisi kuulla enemmän jäsenistön mielipiteitä erilaisilla kyselyillä ja jäsenten aloitteilla.

Mikä on mielestäsi puoluevaltuuston tärkein rooli?

Puoluevaltuuston tulee kannustaa jäseniä entistä aktiivisempaan toimintaan ja ottamaan aktiivisemmin kantaa päivänpolttaviin kysymyksiin. KD:llä tulee olla vastaus kaikkiin kysymyksiin. KD:n yleisen mielipiteen on oltava jäsenkunnan ääni, eikä pelkästään puoluejohdon ja muutamien aktiivisten poliitikkojen ääni. Puoluevaltuuston tehtävänä on käsitellä suuria puolueen periaatekysymyksiä ja ohjeistaa puoluehallitusta, puoluejohtoa, kansanedustajia ja kuntapoliitikoita.

Miten houkuttelisit lisää jäseniä, ehdokkaita tai toimijoita puolueeseen?

Aktiivisella ja näyttävällä ulospäin näkyvällä politiikalla, erilaisilla tapahtumilla ja retkillä, aktiivisella tiedottamisella, kysymällä jäsenkunnan mielipiteitä eri asioista, jäsenhankintakilpailuilla.. Vain harva haluaa maksaa jäsenmaksunsa pelkästään kannatuksen vuoksi vaan sille on saatava vastinetta.

KD:n puoluekokouksessakin pitäisi äänioikeuden olla jokaisella jäsenmaksun maksavalla KD:n jäsenellä, eikä pelkästään valituilla puoluekokousedustajilla. Kun puoluekokouksen osallistumisen ehtona olisi jäsenmaksun maksaminen, niin kaikki puoluekokoukseen halukkaat maksaisivat kyllä jäsenmaksunsa ja maksamattomien jäsenmaksujen määrä varmasti vähenisi.

Jari Tulonen

Ikä: 57

Asuinpaikka: Kaarina

Ammatti: Turun kaupungin terveystarkastaja, hygieniapassikouluttaja- ja testaaja

Koulutus: Ympäristö- ja terveysinsinööri, ympäristönsuojeluinsinööri ja kymmenkunta muutakin tutkintoa

Perheeseeni kuuluvat puoliso ja 6 lasta, joista 3 lasta asuu vielä kotona. 8-vuotias lapsenlapsi Aada

Tärkeimmät luottamustoimet; Menneenä valtuustokaudella toimi Kaarinan ympäristöltk:n varapuheenjohtajana ja varavaltuutettuna. On toiminut noin 30 vuotta erilaisissa kunnallisissa ja maakunnallisissa luottamustoimissa.

Motto tai voimalause: ”Tee se itse, niin et rasita muita”, tosin nykyään olen sitä mieltä, että ”vierivä kivi ei sammaloidu”

Politiikan ulkopuolinen harrastus: yhdistystoiminta, ulkoilu, pyöräily

 

Ylös