KD:n historian ensimmäinen etä-puoluekokous starttaa perjantaina – ”Yleisö pääsee mukaan Facebook-lähetyksessä”

26.8.2021 klo 12:55 Politiikka Kristiina Kunnas

Puoluesihteeri Asmo Maanselkä ja KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen kutsuvat mukaan Kristillisdemokraattien ensimmäiseen etänä toteutettavaan puoluekokoukseen. Koko kokous on nähtävillä suorana lähetyksenä Kristillisdemokraattien Facebook-sivulla. Sitä pääsee seuraamaan kuka vain, vaikkei olisi Facebookin tai puolueen jäsen.

Koronapandemia pakotti Kristillisdemokraatit luomaan etäkokouksen tekniikan ja uudenlaisen mallin puoluekokouksen läpiviemiseen. Kahden vuoden välein järjestettävään puoluekokoukseen on yleensä kokoontunut satoja äänioikeutettuja edustajia sekä muuta aktiiviväkeä, kutsuvieraat mukaan lukien.

– Nyt on valvottu öitä, jotta ratkaisut eri haasteisiin on löydetty, puoluesihteeri Asmo Maanselkä myöntää.

On valvottu öitä, jotta ratkaisut eri haasteisiin on löydetty. – Tekniikasta vastaava puoluesihteeri Asmo Maanselkä

Maanselkä hoitaa kokoustekniikkaa ja Espoon tuore kaupunginvaltuutettu, yrittäjä Mika Poutala huolehtii kokouspaikan laadukkaasta videokuvasta ja valaistuksesta.

– Rakennamme Karjalankadulle Alppitaloon eräänlaisen studion ja kokoustilan. Siihen tulevat puoluekokouksen puheenjohtajisto, puolueen virkailijoita sekä osa puoluejohdosta ja kansanedustajista. Suurin osa tehtäviin pyrkivistä ehdokkaista osallistuu etänä, Maanselkä kertoo.

KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen on ollut mukana treenaamassa kokouksen tekniikkaa. Ponnistus on luonnollisesti iso.

– Onni onnettomuudessa on se, että puoluekokousedustajissa on paljon niitä, ovat jo tottuneita etätyökalujen käyttäjiä. Kaikki eivät kuitenkaan ole, joten on pitänyt miettiä, miten kaikki saadaan mahdollisimman helposti saavutettavaksi, Lyytikäinen toteaa.

Jokainen halukas pääsee nyt seuraamaan helposti puoluekokousta.

– Koska koko kokous striimataaan Facebookissa, pääsee kuka tahansa mukaan. Erikseen ei tarvitse kirjautua. Etsii vain Kristillisdemokraattien FB-sivun, Lyytikäinen muistuttaa.

Asmo Maanselkä kertoo, että puolue on jo harjoitellut Zoomin käyttöä. Äänioikeutetut kokousedustajat myös äänestävät netissä. Webropol-järjestelmä takaa luotettavan äänestämisen.

Perjantaina jännitetään varapuheenjohtajien ja puoluevaltuuston puheenjohtajan vaaleja.

Perjantaina jännitetään varapuheenjohtajien ja puoluevaltuuston puheenjohtajan vaaleja.

Puoluesihteeri Maanselkä toteaa, ettei kokousedustajien tarvitse juuri muuta osata kuin avata kokous Zoomissa.

– Kamera ja mikki ovat automaattisesti pois päältä. Kun puheenvuoro annetaan, voi mikin ja kameran panna päälle, Maanselkä huomauttaa.

Elokuun puolivälissä julkaistiin ennuste, että Suomi saattaisi palata pandemian jälkeiseen normaaliaikaan vuoden lopulla tai viimeistään ensi keväänä.

– Kenties jatkossa voitaisiin puoluehallituksen kokouksia pitää entistä useammin ja käydä poliittista keskustelua yhä enemmän. Osan puoluehallituksen kokouksista voisi pitää etänä jatkossakin.

– Mutta kyllä me tarvitsemme myös fyysisiä kokouksia ja tapaamisia, Maanselkä muistuttaa.

 

KD:n puoluekokous pe 27. – la 28. elokuuta

Kristillisdemokraattien historian ensimmäinen etä-puoluekokous pidetään Zoom-yhteydellä. Yleisö pääsee seuraamaan kokousta Kristillisdemokraattien Facebook-sivun kautta.

Perjantaina 27. elokuuta kokous alkaa klo 16. Ohjelmassa ovat valinnat, kun äänestetään puolueelle kolmihenkinen varapuheenjohtajisto sekä puoluevaltuuston uusi puheenjohtaja. Sari Essayah valitaan uudelle kaksivuotiskaudelle puheenjohtajana, sillä hänelle ei ole ilmaantunut haastajaa.

Puolueen kahdeksan varapuheenjohtajaehdokkaan sekä puoluevaltuuston kolmen puheenjohtajaehdokkaan haastattelut on julkaistu KD-verkkolehdessä.

Lauantaina 28.8. klo 9 alkaen keskustellaan tulevasta toiminnasta, ideologiasta sekä puoluekokoukselle annetuista aloitteista.

Seuraa kokousta alkaen klo 16 perjantaina 27.elokuuta: Facebook/Kristillisdemokraatit

 

Espoon kaupunginvaltuutettu, yrittäjä Mika Poutala vastaa etäpuoluekokouksen valaistuksen ja videokuvan laadukkuudesta.

KD Nuorten puheenjohtaja Annika Lyytikäinen on ehdolla puoluekokouksen puheenjohtajistoon. Hän on ollut kehittämässä etäpuoluekokouksen teknistä onnistumista.

 

 

Ylös