Peter Östman kysyi: ”Kuinka yhteistyö terrorostijärjestöjen edustajien kanssa edistää rauhaa ja ihmisoikeuksia?”

14.9.2021 klo 16:09 Eduskunta Samuli Rissanen

KD:n kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Peter Östman muistuttaa, että yhteistyön terroristijärjestöjen edustajien kanssa ei pitäisi kuulua Suomen kehitysyhteistyöhön.

Hallituksen kehityspoliittisessa selontekossa painotetaan että ”osana kehityspolitiikkaa ja kehitysyhteistyötä Suomi edistää yhteiskuntien demokraattista kehitystä sekä oikeusvaltiokehitystä”.

– Olen kehitysyhteistyön vankka kannattaja kun ja jos näin toimitaan. Siksi rohkenen myös esittää muutaman kriittisen huomion, Kristillisdemokraattien kansanedustaja Peter Östman sanoi eduskunnan käydessä kehityspoliittisen selonteon lähetekeskustelua.

Östman muistutti, että elokuun puolessa välissä ICHR, The Independent Commission for Human Rights, piti konferenssin Gazassa. Konferenssiin osallistui kolmen terroristijärjestön edustajia, eli Hamaksen, Islamic Jihadin ja PLFP:n johtohahmoja.

– Saamani tiedon mukaan Suomen edustusto Ramallahissa kertoi samalla viikolla aloittaneensa yhteistyötä IHCRn kanssa, rahoittaen yli 0,5 miljoonalla eurolla IHCR-organisaatiota, Östman sanoi.

Hän huomautti, että perustuslain ensimmäisen pykälän mukaan Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi.

– Miten tämä yhteistyö edistää rauhaa ja ihmisoikeuksia, Östman kysyi.

Ylös