– Onko antisemitismiä vastaan taisteleminen Suomen agendalla, Sari Tanus kysyy

29.9.2021 klo 12:34 Eduskunta Samuli Rissanen

– Rasismia ja antisemitismiä vastaan tulee tehdä työtä. Olemme siksi seuranneet huolestuneina Suomen toimia kansainvälisillä areenoilla, kristillisdemokraattien kansanedustaja Sari Tanus sanoo.

– Haluaisinkin, ulkoministeri Pekka Haavisto, kysyä teiltä suoraan, toimiiko Suomi kansainvälisillä areenoilla myös antisemitismiä vastaan, Tanus kysyi.

Hän muistutti, että Durbanin konferenssista jäi pois suurin osa Euroopan maista, esimerkiksi Saksa, Ranska, Iso-Britannia, Tanska ja muun muassa Ruotsi.

– Juuri sen vuoksi, että se on hyvin vahvasti antisemitistinen prosessi eivätkä kaikki maat sitä pidä enää lainkaan rasismin vastaisena prosessina, niin kuin Ruotsi kirjoitti tiedotteessaan.

Suomi jäi asiassa monien muslimimaiden sekä Kiinan ja Venäjän vaikutuspiirissä olevien maiden rinnalle

Tanuksen mielestä Suomi jäi asiassa monien muslimimaiden ja Kiinan ja Venäjän vaikutuspiirissä olevien maiden rinnalle, ja se näyttää todella kummalliselta kansainvälisellä areenalla.

– Totta kai on, ja olisin tässä yhteydessä vielä sanonut, että olen itsekin osallistunut tämän IHRAn eli International Holocaust Remembrance Alliancen kokoukseen, ja siellä on antisemitismin määritelmää käsitelty.

– Suomi on siihen kansainväliseen määritelmään sitoutunut. Asia on ilman muuta meidän ohjelmassamme, ja emme hyväksy antisemitismiä missään muodossa, ulkoministeri Pekka Haavisto vastasi.

Ylös