KD:n puoluesihteeri vaihtuu – Asmo Maanselkä ei hae jatkokautta, vaan siirtyy markkinointipäälliköksi yksityissektorille

1.10.2021 klo 18:06 Politiikka Merja Eräpolku

Kymmenen vuotta Kristillisdemokraattien puoluesihteerinä toiminut Asmo Maanselkä ei ole enää hae jatkokautta, vaan siirtyy Avain Asuntojen markkinointipäälliköksi. Puoluesihteerin tehtävä on parhaillaan haussa.

Marraskuun lopussa uuteen tehtävään siirtyvä Asmo Maanselkä ilmoitti puoluejohdolle ja puoluehallitukselle, ettei hae jatkokautta puoluesihteerinä. Tässä kuussa 40 vuotta täyttävä Maanselkä on koulutukseltaan sekä kauppatieteiden että yhteiskuntatieteiden maisteri. Maanselän uusi työpaikka sijaitsee Avain Asunnoilla Helsingin Kalasatamassa, jossa häntä odottaa markkinointipäällikön tehtävä.

Olen kiitollinen puolueelle näistä kuluneista vuosista.

– Olen kiitollinen puolueelle näistä kuluneista vuosista.

Maanselkä on toiminut 18 vuotta lähes yhtäjaksoisesti KD:n palveluksessa eri tehtävissä. Hän  aloitti työuransa vuonna 2003 kansanedustaja Toimi Kankaanniemen eduskunta-avustajana ja toimi samaan aikaan KD Nuorten puheenjohtajana. Ennen puoluesihteeriksi valintaansa hän työskenteli pari vuotta KD:n viestintäpäällikkönä sekä toimi Jyväskylän kaupunginvaltuutettuna 2008–2011. Puoluesihteerin tehtävää hän on hoitanut jo yli kymmenen vuotta.

Millaisia ovat olleet puolueyhteisössä ensimmäiset kommentit lähtöuutisesta?

– Lähinnä aluksi syvä hiljaisuus. Olen ollut niin kauan ja monessa mukana. Mutta kaikki ymmärtävät, että tämä ei ole eläkevirka, Maanselkä kertoo ja jatkaa:

– Aina löytyy hyvä uusi tyyppi, kisa vaan pystyyn.

– Odotan innolla, että pääsen kehittämään Avain Asuntojen markkinointia, Maanselkä sanoo. Markkinointi on ollut hänen intohimolajinsa myös puoluesihteerin laajassa työkentässä.

Avain Asunnot rakennuttaa 1000 asuntoa vuodessa pääosin asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja kasvukeskuksiin. Tällä hetkellä yhtiöllä on 9 300 asumisoikeus-, vuokra- ja palvelukotiasuntoa, joissa asuu yhteensä reilut 16 400 asukasta. Yhtiö pyörii 150 miljoonan liikevaihdolla ja 1,3 miljardin taseella Suomen viidensadan suurimman yhtiön sarjassa.

Puoluesihteerihaku meneillään

KD:n puoluevaltuuston syyskokous valitsee puolueen sääntöjen mukaisesti sääntömääräisenä puoluekokousvuonna puoluesihteerin aina seuraavaksi kahdeksi kalenterivuodeksi. Parhaillaan on menossa seuraavan puoluesihteerin haku.

Puoluesihteerinä toimit tiiviissä yhteistyössä puolueen puheenjohtajiston, eduskuntaryhmän sekä muiden puolueiden kanssa. Hänen tehtävänään on  ohjata puolueen operatiivista toimintaa, toimia puoluevaltuuston ja puoluehallituksen sihteerinä, hoitaa puolueen asioita puoluehallituksen, puoluevaltuuston ja puoluekokouksen päätösten mukaisesti sekä vastata puolue-elinten päätösten toteutumisesta.

– Haemme vahvaa tiimityön osaajaa, jolla on hyvät vuorovaikutus- ja johtamistaidot.  Arvostamme suunnittelu- ja organisointikykyä, hyviä suullisia ja kirjallisia viestintätaitoja, digiosaamista sekä valmiutta kenttätyöhön ja runsaaseen matkustamiseen. Valittavalla tulee olla kokemusta järjestötyöstä ja ymmärrystä vapaaehtoistyön merkityksestä. Sitoutuminen Kristillisdemokraattiseen ideologiaan ja arvopohjaan on sinulle oleellisen tärkeää, samoin kyky edistää kristillisdemokratian kehittymistä ja vahvistumista maassamme, KD:n verkkosivuilla olevassa hakuilmoituksessa kerrotaan.

Työn on määrä alkaa 1.1.2022. Tehtävä on määräaikainen 31.12.2023 saakka.

Lue Asmo Maanselän mietteistä uuden kynnyksellä lisää KD-verkkolehdestä ensi sunnuntaina.

Ylös