Lapissa Kristillisdemokraatit solmi Kokoomuksen kanssa vaaliliiton alue- ja eduskuntavaaleihin

10.10.2021 klo 17:50 Politiikka Kristiina Kunnas

Kokoomus ja Kristillisdemokraatit ovat solmineet Lapissa vaaliliiton sekä tammikuun 2022 aluevaaleihin että kevään 2023 eduskuntavaaleihin.

Vaaliliitot ovat luonteeltaan teknisiä eli puolueet eivät laadi yhteisiä ohjelmia. Tavoitteena on saada mahdollisimman suuri yhteisäänimäärä ja optimoida vaaliliitossa olevien puolueiden tulokset Lapin vaalipiirissä.

Vaaliliittoja voidaan täydentää kolmansilla sopijapuolilla, molempien osapuolten suostumuksella.

– Tekninen yhteistyö Kokoomuksen kanssa on jatkunut jo pitkään Lapissa eri vaaleissa ja hyvin tuloksin, kertoo Kristillisdemokraattien puoluesihteeri Asmo Maanselkä.

– Yhteistyötä on luonteva jatkaa aluevaaleissa ja eduskuntavaaleissa. Vaaliliitto parantaa huomattavasti mahdollisuuksiamme saada edustajamme aluehallintoon ja eduskuntaan, Maanselkä arvioi.

Yhteistyötä on luonteva jatkaa aluevaaleissa ja eduskuntavaaleissa. Vaaliliitto parantaa huomattavasti mahdollisuuksiamme. – Asmo Maanselkä, KD

Myös Lapin Kokoomuksen puheenjohtaja Riitta Savukoski on tyytyväinen syntyneeseen vaaliliittoon.

– Vaaliliitot Kristillisdemokraattien kanssa antavat hyvät lähtöasetelmat tammikuun  aluevaaleihin mutta myös eduskuntavaaleihin 2023. Tästä on hyvä jatkaa hyvin jo alkanutta ehdokashankintaa molempien vaalien osalta, Riitta Savukoski toteaa.

 

Ylös