Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit hyvässä vauhdissa aluevaalien ehdokasasettelussa

10.10.2021 klo 13:09 Kenttätoiminta Kristiina Kunnas

KD tavoittelee Pohjois-Karjalan aluevaaleissa täyttä ehdokaslistaa ja joka kuntaan vähintään yhtä ehdokasta. – Liikkuvien palveluiden käyttö pitäisi huolta maakunnan reuna-alueiden palvelutarjonnasta, muistutettiin Joensuussa pidetyssä piirikokouksessa.

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit haluaa tulevissa aluevaaleissa varmistaa niin lapsiperheiden, koululaisten kuin ikääntyvienkin entistä laadukkaammat ja saavutettavammat palvelut.

– Tavoitteena Kristillisdemokraateilla on täysi ehdokaslista ja jokaisessa kunnassa vähintään yksi ehdokas. Piiri näkee erityisen tärkeäksi pitää huolta maakunnan reuna-alueiden palvelutarjonnasta lisäämällä liikkuvien palveluiden käyttöä.

Piirikokous pidettiin hybridinä. Osa väestä oli läsnä Joensuussa, osa osallistui kokoukseen etäyhteyksin.

Savo-Karjalan kansanedustaja, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah vaati pitämässään poliittisessa katsauksessa, että sote-uudistuksessa on annettava oikeus hoivaan ja asumiseen omassa kotikunnassa.

Tämä koskee Essayah´n mukaan yhtä lailla niin ikäihmisten kuin vammaistenkin palveluasumista.

– On odotettavissa, että rahapulassaan sote-alueet karsivat vanhusten ja vammaisten palveluasumista pienemmistä kunnista ja keskittävät sosiaalipalvelut suuriin yksiköihin. Tämä tarkoittaisi monen vammaisen ja ikäihmisen kohdalla siirtoa kauas omaisista, Essayah kritisoi.

– Vanhuksista ja vammaisista ei saa tulla sote-uudistuksen heittopusseja, hän jatkoi. (Lue lisää täältä)

Piirikokous asetti ensimmäiset 21 aluevaaliehdokasta lauantaina 9. lokakuuta Joensuussa.

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit haluaa tulevissa aluevaaleissa varmistaa niin lapsiperheiden, koululaisten kuin ikääntyvienkin entistä laadukkaammat ja saavutettavammat palvelut.

Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraatit valitsi puheenjohtaja Jasmin Pyöriäisen yksimielisesti uudelle kaudelle. Yliopistossa opettajana toimiva Pyöriäinen on tuore Joensuun kaupunginvaltuutettu sekä maakuntavaltuuston jäsen.

Pyöriäinen jää äitiyslomalle alkuvuodesta, pian aluevaalien jälkeen. Piiriä johtaa hänen äitiyslomansa aikana piirihallituksessa ensi vuoden alussa valittava varapuheenjohtaja.

– Polkuja perheiksi on monia. Perhekeskuksia on kehitettävä vastaamaan perheiden tuen tarvetta, Pyöriäinen muistutti piirikokouksessa.

– Erityisesti neuvolat, jotka ovat olleet lapsiperheiden matalan kynnyksen tukipisteitä, on säilytettävä lähipalveluna koko maakunnassa. Pidän tärkeänä koulupsykologi ja -kuraattoritoiminnan turvaamista koulukohtaisena palveluna, vaikka hallinto siirtyykin hyvinvointialueille. Nämä palvelut vahvistavat lapsiperheiden hyvinvointia, linjasi Pyöriäinen.

Pohjois-Karjalan KD:n ensimmäisenä nimetyt 21 aluevaaliehdokasta

Attila-Pekonen Talvikki, Liperi

Jaaranen Merja, Nurmes

Kaasinen Hanna, Outokumpu

Kettunen Eila, Liperi

Kokko Elina, Joensuu

Koponen Miia-Maria, Outokumpu

Korhonen Pia, Lieksa

Kähkönen Päivi, Juuka

Könönen Jorma-Juhani, Joensuu

Melkko Satu, Liperi

Pehkonen Annika, Juuka

Piironen Mika, Joensuu

Pippola Jarmo, Joensuu

Pitkänen Niilo, Tohmajärvi

Puhakka Jouni, Lieksa

Pyöriäinen Jasmin, Joensuu

Ryynänen Leo, Juuka

Silvennoinen Maija, Liperi

Silventoinen Päivi, Tohmajärvi

Tiiperi Pirjo Liisa, Joensuu

Vaittinen Merja, Rääkkylä

Pohjois-Karjalan piirikokous pidettiin hybridinä, eli siihen osallistuttiin joka fyysisesti Joensuussa tai etäyhteyksin. Sari Essayah piti poliittisen katsauksen. (Kuva Satu Melkko)

Jasmin Pyöriäinen valittiin yksimielisesti uudelle kaudelle Pohjois-Karjalan Kristillisdemokraattien puheenjohtajana. Hän jää pian aluevaalien jälkeen äitiyslomalle.

Ylös