Sari Essayah haluaa hyvinvointialueille perustettavan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnat

23.10.2021 klo 16:01 Politiikka Kristiina Kunnas

Puheenjohtaja Sari Essayah puhui Kristillisdemokraattien Keski-Suomen piirikokouksessa ja vaati hyvinvointialueille perustettavaksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakuntia.

Kansanedustaja Sari Essayah alleviivasi ennaltaehkäisyn, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen merkitystä tulevilla sote-alueilla. Essayah puhui etäyhteyksin Keski-Suomen KD:n piirin syyskokouksessa.

– Sosiaali- ja terveyspalveluiden painopistettä on siirrettävä perusterveydenhuoltoon sekä ennaltaehkäiseviin, hyvinvointia lisääviin peruspalveluihin, Essayah totesi.

Mikään palveluihin osoitettu rahamäärä ei riitä, ellei hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä oteta tosissaan.

– Mikään palveluihin osoitettu rahamäärä ei riitä, ellei hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä oteta tosissaan.

Essayah kritisoi hallitusta siitä, että sote-ratkaisu jättää ennaltaehkäisevän terveyttä edistävän toiminnan enimmäkseen kuntien vastuulle.

– Tästä syystä sote-alueen ja kunnan yhteistyön tiivistäminen on äärimmäisen tärkeää.

– Kristillisdemokraatit esittää, että hyvinvointialueelle on perustettava hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta. Lisäksi pitää huolehtia siitä, että kunnilla on kannusteita hoitaa ennaltaehkäiseviä palveluita myös jatkossa.

– Liikunta on lääke ja kulttuuri lisää hyvinvointia, Essayah kiteytti.

Hän muistutti, että Kristillisdemokraattien tavoitteena on terveempi Suomi.

Haluamme huolehtia myös henkilöstön hyvinvoinnista, alueellisesta demokratiasta ja pienten kuntien äänen kuulumisesta.

– Haluamme huolehtia myös henkilöstön hyvinvoinnista, alueellisesta demokratiasta ja pienten kuntien äänen kuulumisesta.

Essayah’lla oli myös säästövinkkejä.

– Kaiken kaikkiaan kustannuspaineita sote-alueella hillitään parhaiten panostamalla lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen, sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn.

Ylös