”Haluan antaa käyttöön kokemukseni ja osaamiseni” – KD:n konkarikansanedustaja Päivi Räsänen on mukana aluevaaleissa

2.12.2021 klo 10:34 Politiikka Samuli Rissanen

– Harkinnan jälkeen olen päättänyt olla käytettävissä ehdokkaaksi Kanta-Hämeen hyvinvointialueen aluevaltuustoon, Päivi Räsänen kertoo.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsäsen mukaan ehdokkaaksi lähtemistä edesauttoi omalta osaltaan maakunnan asukkaiden yhteydenotot ja vetoomukset ehdolle asettumisesta.

– Haluan tehdä työtä ja antaa aluevaltuustossa käyttöön kokemukseni ja osaamiseni

– Haluan tehdä työtä ja antaa aluevaltuustossa käyttöön kokemukseni ja osaamiseni Hämeen asukkaiden hyvinvoinnin vahvistamiseksi ja palvelujen turvaamiseksi  hän sanoo.

Räsänen kertoo tulleensa yhä vakuuttuneemmaksi, että sosiaali- ja terveyspalvelujen vastuiden siirtyessä kunnilta hyvinvointialueille tarvitaan kokeneita ja osaavia päättäjiä. Sote-uudistuksen myötä yli puolet kuntien vastuista ja verotuotoista siirtyy uusille hyvinvointialueille, mikä merkitsee yli 20 miljardia euroa vuodessa.

Räsänen muistuttaa, että aluevaaleissa valitaan ihmiset, jotka päättävät jokaisen asukkaan tärkeimmistä palveluista, esimerkiksi lääkäriin pääsystä, erikoislääkäripalveluista, neuvoloista, terveyskeskusten sijainnista, hammashoidon sujuvuudesta, vanhusten koti- ja asuinpalveluista.

Aluevaltuustoissa päätetään myös palveluista, joita ihminen tarvitsee suurimman hädän hetkellä, pelastustoimeen kuuluvista ensivaste- ja ensihoitotehtävistä ja tulipalojen sammutuksista sekä sosiaali- ja kriisipalveluista.

– Aluevaltuutetut päättävät myös palveluista, joita tarvitsevat heikoimmassa asemassa olevat kansalaiset, kuten lastensuojelua tarvitsevat, kehitysvammaiset ja päihdeongelmaiset. Näiden päätösten tekemisessä on ratkaisevaa, millaisen arvopohjan varassa päätöksiä tehdään. Siksi toivon kristillisdemokraateille vahvaa edustusta tuleviin aluevaltuustoihin, Räsänen perustelee.

Räsänen on koulutukseltaan lääkäri ja on tehnyt työtä terveydenhuollon eri tehtävissä yli kymmenen vuoden ajan: terveyskeskuksessa, erikoissairaanhoidossa, työterveyshuollossa ja yksityissektorilla.

Hän on toiminut Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsenenä yhtäjaksoisesti vuoden 1993 alusta lähtien. Hämäläisiä edustavana kansanedustajana Räsänen on toiminut jo vuodesta 1995 lähtien ja vuosina 2011 – 2015 valtioneuvoston jäsenenä sisäministerinä.

Räsänen on asunut perheineen Riihimäellä vuodesta 1985 lähtien.

 

Ylös