KD:n Antero Laukkanen yhdessä 7 kansanedustajan kanssa: Veronika Honkasalon boikottilakialoite edistää antisemitismiä

3.12.2021 klo 15:10 Eduskunta Kristiina Kunnas

Kahdeksan kansanedustajan ryhmä pitää Vasemmistoliiton kansanedustajan Veronika Honkasalon lakialoitetta antisemitistisenä. – On erittäin huolestuttavaa, kun hallituspuolueen kansanedustaja tekee lakialoitteen asiasta, joka on Suomen hallituksen hyväksymän kansainvälisen sopimuksen vastainen, kannanotto huomauttaa.

Kansanedustaja Veronika Honkasalo kerää parhaillaan eduskunnassa kansanedustajien allekirjoituksia lakialoitteelleen Maahantuontikielto miehitetyiltä alueilta.

– Mielestämme aloite on antisemitistinen, koska se on suunnattu lakiesityksen perusteluissa erityisesti vain yhtä maata, Israelia, ja sen juutalaisia asukkaita ja yrittäjiä kohtaan, Kristillisdemokraattien kansanedustaja ja lakivaliokunnan jäsen Antero Laukkanen toteaa.

Kahdeksan kansanedustajan kannanotossa ovat mukana koko Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, eli Antero Laukkasen lisäksi Päivi Räsänen, Sari Tanus, Sari Essayah sekä Peter Östman. Lisäksi kannanottoon osallistuvat Kokoomuksen Wille Rydman sekä perussuomalaisten Mika Niikko ja Vilhelm Junnila.

– Honkasalon täytyy olla tietoinen siitä, että Suomen hallitus on aikaisemmin hyväksynyt kansainvälisen holokaustin muistoa kunnioittava liiton (International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA) määritelmän antisemitismistä, jonka mukaan kaksoisstandardien soveltaminen vaatimalla Israelilta käyttäytymistä, jota ei odoteta tai vaadita miltään muulta demokraattiselta kansakunnalta, on antisemitismiä.

Kaksoisstandardien soveltaminen vaatimalla Israelilta käyttäytymistä, jota ei odoteta tai vaadita miltään muulta demokraattiselta kansakunnalta, on antisemitismiä. – Suomen hallituksen hyväksymä määritelmä antisemitismistä

IHRAn määritelmä toteaa: Rikokset ovat antisemitistisiä silloin, kun hyökkäysten kohteet, joko ihmiset tai omaisuus – kuten rakennukset, koulut, hartaudenharjoituspaikat ja hautausmaat – on valittu siksi, että ne ovat juutalaisia tai liittyvät juutalaisiin, tai jos kyseisiä kohteita pidetään juutalaisina tai juutalaisiin liittyvinä.

Antisemitistinen syrjintä on muiden saatavina olevien mahdollisuuksien tai palvelujen kieltämistä juutalaisilta, mikä on monissa maissa lain vastaista.

– On erittäin huolestuttavaa, kun hallituspuolueen kansanedustaja tekee lakialoitteen asiasta, joka on Suomen hallituksen hyväksymän kansainvälisen sopimuksen vastainen ja on omiaan edistämään antisemitismiä, kannanotto muistuttaa.

 

Ylös