”Ehdokas jokaisesta kunnasta” – Pohjois-Savon Kristillisdemokraatit täydellä listalla aluevaaleihin

14.12.2021 klo 13:18 Politiikka Samuli Rissanen

Pohjois-Savon Kristillisdemokraattien piiri on asettanut viimeiset ehdokkaansa ja lähtee vaaleihin täydellä 86 ehdokkaan listalla. Ehdokkaita on jokaisesta pohjoissavolaisesta kunnasta.

KD:n Pohjois-Savon ehdokkaista useimmilla on taustaa kuntapäättäjänä, ja ehdokkaista lähes 40 prosenttia  on terveys- ja sosiaalisektorin ammattilaisia kuten  sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosiaalityöntekijöitä.

Ehdokaslistalla on viisi lääkäriä,  sosiaalipolitiikan professori, kansanedustaja, talouden ja hallinnon ammattilaisia, yrittäjiä ja myös omais- ja perhehoitajia, puolueen puheenjohtaja ja  kansanedustaja Sari Essayah kertoo.

Pohjois-Savon täyttä listaa komistaa sekin, että KD-ehdokkaita on nyt jokaisesta kunnasta.

KD haluaa panostaa lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen. sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn

Essayah muistuttaa, että kristillisdemokraateille sosiaali- ja terveydenhuollon asiat ovat keskeisiä, ja siirryttäessä kohti sote-uudistusta nyt tarvitaan panostusta hyvinvointiin, eikä hallinnon paisuttamiseen.

– Kaiken kaikkiaan KD haluaa panostaa lähipalveluihin, nopeaan hoitoon ja palveluihin pääsyyn, tiedolla johtamiseen. sujuviin hoitoketjuihin ja ennaltaehkäisyyn, hän sanoo.

KD:n tavoitteena on vaaliohjelman mukaisesti hyvinvoiva Suomi.

– Haluamme myös huolehtia henkilöstön hyvinvoinnista, alueellisesta demokratiasta ja pienten kuntien äänen kuulumisesta, Essayah lisää.

Tutustu KD Pohjois-Savon ehdokkaisiin tästä.

Ylös