Kristillisdemokraattien kansanedustajat vaativat hoitajille pikatestejä rokotuspakon sijaan

28.12.2021 klo 13:56 Eduskunta Samuli Rissanen

Kristillisdemokraattien kansanedustajat eivät kannata esitystä, jolla säädettäisiin käytännössä rokotuspakko hoitajille ja muille koronalle erityisen alttiiden sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaiden kanssa työskenteleville.

– Tavoite hauraimpien suojelemisesta on oikea, mutta rokotepakko keinona väärä ja riittämätön, sillä tämän hetken tiedon mukaan myös rokotettu voi levittää virusta, KD:n kansanedustajat viestittävät yhteisessä kannanotossan.

Rokotuspakon sijaan KD vaatii pikatestien laajaa ja säännöllistä käyttöä niin henkilökunnalle kuin vierailijoille.

Lisäksi ryhmä on huolissaan siitä, että jo entuudestaan työvoimapulasta kärsivältä alalta lähtee työntekijöitä. Rokotuspakon sijaan KD vaatiikin pikatestien laajaa ja säännöllistä käyttöä niin henkilökunnalle kuin vierailijoille.

Ryhmä esittää eduskunnan hyväksyttäväksi lausumaa, jonka mukaan ”hallitus ryhtyy toimenpiteisiin, joilla Covid-19- taudin vakaville seuraamuksille alttiita asiakkaita ja potilaita hoitavissa yksiköissä otetaan käyttöön antigeenipikatestit lähikontaktissa toimivan henkilökunnan ja vierailijoiden testaamiseksi, jotta potilaita ja työntekijöitä voidaan suojata tartunnoilta ja joilla voidaan turvata sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökunnan riittävä määrä ja parantaa työhyvinvointia.”

Eduskunta äänestää tartuntatautilain väliaikaisesta muuttamisesta tänään tiistaina.

Ylös