Kanta-Hämeen aluevaaliehdokas Jouni Heinonen, Hämeen Mokia – ”Haluamme syrjäytyneet ja syrjäytymässä olevat mukaan”

17.1.2022 klo 16:13 Henkilöt Kristiina Kunnas

Toiminnanjohtaja Jouni Heinonen ajaa aluevaaliehdokkaana samoja asioita kuin Hämeen Mokia ry:n toiminnanjohtajana: että syrjäytymisvaarassa olevat ja syrjäytyneet saadaan takaisin mukaan, kaikille löytyisi oma polku elämässä ja 55+-ikäiset saisivat olla töissä.

– Myönnän. Sari Essayah houkutteli minut mukaan vaaleihin.

Toiminnanjohtaja Jouni Heinonen tuntuu olevan nimenomaan enemmän toiminnan kuin politikoinnin mies.

Hänellä on laajat kohtaktit vaikuttajiin ja kansalaisiin.

– Olen toiminut järjestöjohtajana yli 20 vuotta. Meillä keskiössä ovat sosiaalinen kuntoutus ja työllistäminen, Hämeen Mokian toiminnanjohtaja kertoo.

– Haluamme pitää 55+-ikäiset mukana työelämässä, ja löytää elämänpolun syrjäytymisvaarassa oleville tai jo syrjäytyneille, Heinonen jatkaa.

Meillä keskiössä ovat sosiaalinen kuntoutus ja työllistäminen.

– Kuntapolitiikka on tuttua ja koko sote-alan toiminta kaikkinensa.

Heinoselle tuttua on yhteistyö sairaanhoitopiirien kanssa.

– Sitä olemme tehneet sairaalatarvikekierrätyksen yhteydessä.

Soten toimiminen ulkomaillakin on tullut tutuksi.

Pahenevaan hoitajapulaan Heinonen puuttuisi työhyvinvointia tarkastelemalla – ja ansiotasoa tarkistamalla.

– Kyllä siellä tarvittaisiin kannustava ansio. Lähihoitajille antaisin lisäkoulutusta. Jos verohelpotus tulisi eläkeläisille, heitä saataisiin takaisin töihin, Heinonen uskoo.

– Myös omaishoitajien vero pitäisi huojentaa.

Sote-uudistus on Heinosen mukaan aikamoinen haaste.

– Politikointi heikentää lopputulosta. Jos mentäisiin ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin asettamilla edellytyksillä, voisimme saada aikaiseksi jopa kohtuullisen näköistä jälkeä, hän muistuttaa.

– Aluevaltuutettuna minä edistäisin hyvinvointialueen ja yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyötä. Varmistaisin hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyötä tekevien järjestöjen toimintaedellytykset, Jouni Heinonen lupaa.

Hämeen Mokia ry:n toiminnanjohtaja Jouni Heinonen Hauholta, Kanta-Hämeen KD-aluevaaliehdokas 364

• 60-vuotias
• toiminnanjohtaja
• naimisissa, 4 lasta, 6 lastenlasta
• vaalislogan: Ok. Onnistuu.
• harrastaa kitaransoittoa ja vapaaehtoistyötä

Aluevaaliehdokkaat Jouni Heinonen Kanta-Hämeestä ja Riitta Kuismanen Pirkanmaalta Kristiina Kunnaksen haastattelussa Kompassi-ohjelmassa AlfaTV:llä. Uusinnat maanantaina 17.tammikuuta klo 20.30, 18.1. klo 3.30 ja keskiviikkoaamuna 19.1. klo 9.

Jouni Heinonen Kompassi-ohjelmassa AlfaTV:ssä

KD:n aluevaaliehdokkaat, toiminnanjohtaja Jouni Heinonen 364 Kanta-Hämeestä ja sotealan opettaja, sosiaalipsykologi Riitta Kuismanen 426 Pirkanmaalta Kompassi-ohjelmassa Kristiina Kunnaksen haastateltavina AlfaTV:ssä. Kristillisdemokraattien kustantama ohjelma tuli ensi kertaa ulos sunnuntaina 16. tammikuuta. Uusinnat maanantaina 17. tammikuuta klo 20.30, maanantain ja tiistain välisenä yönä 18.1. klo 3.30 sekä keskiviikkonaamuna 19.1. klo 9.

Kompassi-ohjelmat nähtävissä jälkikäteen: permanto.fi

Hämeen Mokia ry

Hämeen Mokia ry on vuonna 1998 perustettu kristillinen yhdistys. Toimintamme tarkoituksena on auttaa ihmisiä löytämään paikkansa elämässä. Olemme luoneet toimintaympäristön ja toimintaa, jossa syrjäytymisvaarassa olevilla ihmisillä on mahdollisuus muutokseen, sekä pysähtyä mielekkään tekemisen ääressä miettimään elämäänsä, sen arvoja ja asioiden tärkeysjärjestystä.

Toimimme yhteistyössä Hämeenlinnan TE-toimiston, MYPin (kunnan, TE-toimiston ja Kelan muodostama asiantuntija- ja palveluverkosto), sosiaalitoimen ja A-klinikkasäätiön kanssa. Hämeen ELY-keskus tukee toimintaamme Hämeenlinnan kaupungin kanssa.

Mokia aloitti aktivointimatkansa jo toiminnan alkuvaiheessa. Tarkoituksena oli saada kohderyhmämme pois omasta ympäristöstään ja antaa uusia näkökulmia elämään. Yhdistimme matkoihin avustustyön aina kun se oli mahdollista. Autot rakensimme porukalla ja kustannukset maksoimme kaikenlaisilla töillä.

Lue lisää: mokia.fi tai täältä

Jouni Heinonen KD:n kustantamassa Kompassi-ohjelmassa AlfaTV:ssä tammikuussa 2022.

Ylös