– Eduskunnan vasemmistosiiven Israelin vastainen toiminta herättää suurta hämmennystä, kansanedustaja Antero Laukkanen sanoo

9.2.2022 klo 16:37 Eduskunta Samuli Rissanen

Kansanedustaja Antero Laukkanen kritisoi kansanedustaja Veronika Honkasalon lakialoitteen allekirjoittaneita 35 hallituspuolueen kansanedustajaa toimimisesta hallituksen linjaa vastaan.

Kansanedustaja Veronika Honkasalon aloite laiksi eräiltä miehitetyiltä alueilta peräisin olevien tuotteiden maahantuonnin kiellosta herättää kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkasen mukaan suurta hämmennystä.

– Eduskunnan vasemmistosiiven Israelin vastainen toiminta herättää suurta hämmennystä. Miksi hallituspuolueen kansanedustajat toimivat hallituksen linjauksia vastaan, Laukkanen kysyy lähettämässään lehdistötiedotteessa.

Aloitteen (1.2.22) allekirjoitti 35 hallituspuolueen kansanedustajaa, joista 13 vasemmistoliitosta, 11 SDP:stä, 10 Vihreistä ja yksi RKP:n edustaja.

Laukkasen mukaan Honkasalon ja allekirjoittaneiden pitää olla tietoinen siitä, että Suomen hallitus on hyväksynyt kansainvälisen holokaustin muistoa kunnioittavan liiton (International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA) määritelmän antisemitismistä.

Sen mukaan Kaksoisstandardien soveltaminen vaatimalla Israelilta käyttäytymistä, jota ei odoteta tai vaadita miltään muulta demokraattiselta kansakunnalta on antisemitismiä.

– Aloitteessa mainitaan Israel 19 kertaa, Venäjä yhden kerran, Kiinaa tai Turkkia ei mainita kertaakaan.

Honkasalon lakialoite on Laukkasen mielestä sisällöllisesti keskittynyt lähes yksinomaan Israelin toimiin.

– Aloitteessa mainitaan Israel 19 kertaa, Venäjä yhden kerran, Kiinaa tai Turkkia ei mainita kertaakaan.

– Moni kansanedustaja kysyykin: miksi Honkasalo ei vaadi kiinalaisten tuotteiden ostoboikottia, tai Venäjän ja Turkin?  Yksinkertaisesti siksi, että tämän lakialoitteen varsinainen tarkoitus on kohdistua Israeliin ja juutalaisiin, se vaatii toimia vain yhden maan osalta.

Kansanedustaja Honkasalo on julkisesti syyttänyt minua valheellisen tiedon levittämisestä. Syytös on vakava, Laukkanen sanoo.

– Nostaessani asian esille, olen kohdistanut kritiikkini lain yksipuoliseen, Israeliin kohdistuvaan sisältöön ja pitänyt sitä IHRA:n määritelmän mukaan antisemitistisenä. Tässä ei ole mitään valheellista. Jokainen voi lukea Honkasalon lakiesityksen ja muodostaa siitä oman mielipiteensä, niin minäkin tein, hän kertoo.

Ylös