Sari Essayah jakaa mitalit naisten kympin triolle – Pääsi juhlimaan Niskasen olympiahopeaa ja Pärmäkosken pronssia

10.2.2022 klo 11:03 Ulkomaat Kristiina Kunnas

Kansainvälisen Olympiakomitean jäsen Sari Essayah pääsi paikan päällä todistamaan Kerttu Niskasen ja Krista Pärmäkosken taistelumitaleja. Hän jakaa naisten 10 kilometrin perinteisen kisan voittajakolmikon mitalit tänään iltapäivällä klo 13.50 Suomen aikaa.

– Pääsin juhlimaan yhdessä urheilujohtajien kanssa kahta hiihtomitalia. Uskomaton taistelu! sanoo Sari Essayah.

Viime kesän olympialaisissa Essayah sai antaa Mira Potkoselle nyrkkeilyn pronssimitalin. Tänään hän jakaa Kansainvälisen Olympiakomitean jäsenenä hiihdon 10 kilometrin perinteisen kisan mitalit Norjan Therese Johaugille, 0,4 sekuntia perässä tulleelle Kerttu Niskaselle ja kolmanneksi taistelleelle Krista Pärmäkoskelle. Pärmäkoski voitti neljännen sijan Natalja Neprjajevan vain 0,1 sekunnin erolla.

– Mahtavaa oli olla todistamassa tätä, iloinen Sari Essayah vastaa KD-Lehden puheluun Kiinassa.

Mitalienjakotilaisuus on torstai-iltapäivänä klo 13.50 Suomen aikaa.

Ilon hetki taustajoukoissa naisten kympin kahden mitalin jälkeen.

Naisten kolmikon kukitus, kukkakimppua nostaa pronssille taistellut Krista Pärmäkoski. (Kuva Sari Essayah)

Ylös