Mielenilmauksia Suomen suurlähetystöjen edustoilla useissa maissa – Päivi Räsäselle sataa tukea käräjäoikeuspäivän alla

13.2.2022 klo 19:44 Politiikka Samuli Rissanen

Kansanedustaja Päivi Räsäselle sataa runsaasti kansainvälistä tukea ennen huomista päivää Helsingin käräjäoikeudessa.

Budapestissa yli 3000 ihmistä marssi tänään Räsäsen puolesta.

Helsingin käräjäoikeudessa puidaan huomenna maanantaina 14.2 klo 12.30 alkaen edelleen kansanedustaja Päivi Räsäseen kohdistuvia syytteitä hänen Raamatun opetuksiin pohjautuvista lausunnoista ja kirjoituksista.

Käräjäoikeuden päätös voidaan odottaa noin kuukauden kuluttua.

Samaan aikaan Räsäselle sataa tukea niin kotimassa kuin ulkomaillakin.

Useissa maissa on myös järjestetty mielenosoituksia Suomen suurlähetystöjen edustalla.

Lukuisat kirkkokuntien johtajat eri maista ovat ottaneet Räsäseen yhteyttä ja ilmaisseet tukensa. Sanan- ja uskonnonvapaus yhdistys on kertonut järjestävänsä mielenilmauksen oikeustalon edessä klo 11.30 alkaen.

– Olen kiitollinen runsaasta tuesta sanan- ja uskonnonvapauden puolesta niin kotimaasta kuin kansainvälisesti. Kymmenen yhdysvaltalaista kongressiedustajaa on lähettänyt tukikirjeen osoitettuna minulle ja piispa Juhana Pohjolalle, jota syytetään vuonna 2003 kirjoittamani pamfletin julkaisemisesta ja saatavilla pitämisestä, Räsänen kertoo.

Kirje on uutisoitu myös Fox Newsissa.

Yli 3000 unkarilaista kokoontui 13.2. Budapestissa Suomen suurlähetystön eteen osoittamaan tukeaan huomisen käräjäpäivän alla Suomen sanan- ja uskonnonvapaudelle. (Kuva: Susanna Albert)

Useissa maissa on myös järjestetty mielenosoituksia Suomen suurlähetystöjen edustalla. Esimerkiksi sunnuntaina 13.2 Budapestissa järjestettiin Suomen aikaan klo 13 alkaen mielenosoitus, jota saattoi seurata myös striimattuna.

Budapestin mielenilmaus keräsi yli 3000 osallistujaa.

Ylös