Antero Laukkanen avaa KD:n eduskuntavaaliasetelman Uudellamaalla – ”En tavoittele kolmatta kautta”

2.4.2022 klo 13:49 Politiikka Kristiina Kunnas

Kristillisdemokraattien Uudenmaan kansanedustaja, sosiaalineuvos Antero Laukkanen jättäytyy pois ensi kevään eduskuntavaaleista. – On aika tehdä tilaa uusille ehdokkaille, toista kautta eduskunnassa istuva espoolainen Laukkanen toteaa.

– Pelikenttä on nyt avoin ja tilaa on runsaasti, kansanedustaja Antero Laukkanen kertoo.

Kahden kauden kansanedustaja, espoolainen pastori ja sosiaalineuvos Laukkanen laittaa Kristillisdemokraattien eduskuntavaaliasetelman Uudellamaalla täysin uuteen kuosiin Facebook-päivityksessään lauantaina 2. huhtikuuta.

– En tavoittele kolmatta kautta eduskunnassa. On aika tehdä tilaa uusille ehdokkaille.

Laukkanen, 63, kertoo tehneensä ratkaisun perhepiirissä.

– Se tehtiin keskustellen ja rukoillen.

–  Olo on kiitollinen näistä vuosista, vaikka niihin mahtuu vaikeita päätöksiä ja aikoja. Edessä on vielä useita kansamme tulevaisuuteen vaikuttavia ratkaisuja, Laukkanen toteaa.

– Viisas kansakunta kulkee rukoillen ja Jumalaan turvaten. Näin ajattelin aloittaessani kansanedustajana 2015, näin ajattelen edelleen.

Olo on kiitollinen näistä vuosista. – Antero Laukkanen

Laukkanen kiittää tukijoitaan.

– Kiitos kaikille tuesta, joita on tullut rukouksin ja hyviä neuvoja antaen. Ne ovat kantaneet.

Antero Laukkanen nousi eduskuntaan 2015. Häntä ennen Uudenmaan KD-kansanedustajana olivat olleet valtiotieteiden tohtori, Vantaan kaupunginvaltuutettu Jouko Jääskeläinen 2011–2015 sekä 1991–2003 ja tv-ohjaaja Tarja Tallqvist 2007–2011.

Eduskuntavaalikamppailu alkaa nyt – tasan vuosi ennen ensi kevään eduskuntavaaleja – toden teolla Uudenmaan Kristillisdemokraateissa. Varsinainen vaalipäivä on 2. huhtikuuta 2023.

Vahvoja nimiä vaalitaistelun kärkeen ovat ainakin KD:n Uudenmaan varakansanedustaja, erikoislääkäri, Vantaan kaupunginvaltuutettu ja Vantaa-Keravan  aluevaltuutetuksi tammikuun vaaleissa valittu Tiina Tuomela sekä uusi nousija, Espoon kaupunginvaltuutetuksi 2021 ja Länsi-Uudenmaan aluevaaleissa varavaltuutetuksi tullut yrittäjä, entinen olympiaurheilija Mika Poutala. Laajassa Uudenmaan vaalipiirissä on monia suosittuja ja eri aloilla pätevöityneitä poliitikkoja jotka nyt harkitsevat ehdokkuuttaaan, eikä unohtaa sovi myöskään kokenutta konkaria Jouko Jääskeläistä.

 

Ylös