Katriina Hiippavuori jätti Kokoomuksen – palasi Kristillisdemokraateissa 10 vuotta myöhemmin: ”Puolueen valinta oli helppo”

15.4.2022 klo 10:00 Henkilöt Kristiina Kunnas

Katriina Hiippavuori tuli KD:n kunnanvaltuutetuksi Maskussa kesäkuun vaaleissa 2021. Varsinais-Suomen aluevaaleissa hän pääsi vara-aluevaltuutetuksi. Paluu politiikkaan pitkän tauon jälkeen toi hänet myös Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän avustajaksi Arkadianmäelle.

Katriina Hiippavuori aloitti helmikuun alussa 2022 työn avustajana Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä.

– Yritin kuntavaalikeväänä kaikin tavoin estellä, kun minua pyydettiin kuntavaaliehdokkaaksi. Mutta nyt koen, että oven avautuminen politiikan päätöksentekoon on ollut Jumalan johdatusta elämässäni, Hiippavuori myöntää.

Hän oli aikanaan eronnut Kokoomuksesta koettuaan hengellisen uudistumisen ja uskoontulon. Sitä ennen hän oli toiminut 2008-2011 Turun kaupunginvaltuutettuna sekä ympäristö- ja kaavoituslautakunnan jäsenenä.

–  Kun nyt kymmenen vuotta myöhemmin palasin, oli Kristillisdemokraatit minulle ainoa varteenotettava puolue: avoimesti kristillinen, joka tunnustaa väriä. Puolueen valitseminen oli helppoa.

Kristillisdemokraatit oli minulle ainoa varteenotettava puolue: avoimesti kristillinen, joka tunnustaa väriä. Puolueen valitseminen oli helppoa.

Katriina on Maskun hyvinvointilautakunnan jäsen.

– Nuoret, liikunta ja kulttuuri ovat siellä tärkeitä. Olen omissa aloitteissani pyrkinyt tuomaan esille yhteiskunnassa ajankohtaisia lasten ja nuorten asioita, kuten viimeksi maksuttoman aamupalakokeilun. Katsotaan, mitä siitä syntyy.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana elämässä tapahtui paljon jo ennen kunnanvaltuutetun ja eduskunta-avustajan työtä. Valtiotieteiden maisteriksi 2010 valmistunut Katriina on saanut kolme lasta ja lisäksi opiskellut myös rikosseuraamusalan sosionomiksi. Hän on työskennellyt Rikosseuraamuslaitoksessa.

– Meillä on ikävä kyllä kasvava joukko miehiä ja naisia, jotka elävät normiyhteiskunnan ulkopuolella. Rikosseuraamuslaitoksessa on onneksi tunnustettu kuntouttavan näkökulman tarve.

– Ihminen on kokonaisuus, johon kuuluvat henki, sielu ja ruumis. Kristillisen vankilatyön tarve on suuri. Ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvoinnin hoitamiseen kuuluu myös hengellinen puoli.

– Meidät kristityt kutsutaan tässä mukaan erityisellä tavalla.

– Rikollisten taustoissa on paljon kipua, rikkinäisyyttä, hylkäämistä, haavoittuneisuutta. Holistinen näkökulma, jossa fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen ja hengellinen osa-alue saadaan tasapainoon, voi ihminen alkaa voida hyvin.

Uskovana kristittynä Hiippavuori on sitä mieltä, että jokaisen sisimmässä on tyhjä kohta.

– Siellä on kaipuu Jumalaan, joka etsii täyttymystään.

Päihdehoitojärjestelmä kaipaisi Hiippavuoren mukaan kokonaisvaltaista uudistamista.

– Haluaisin olla siinä mukana. Pitäisi nähdä vaikuttavuusnäkökulma, pohtia tehdäänkö oikeita asioita.

Hän toimii hengellistä auttamistyötä tekevässä Kevätsateenkoti ry:ssä. Kodeissa kokoontuva yhdistys toimii syrjäytymisvaarassa olevien, heikompiosaisten sekä lapsiperheiden parissa esimerkiksi jakamalla säännöllisesti ruoka-avustusta.

– Niin fyysinen kuin henkinenkin yksinäisyys ovat koko ajan lisääntyneet, avuntarvitsijoiden määrä samoin. On rikkaus, että yhdistykset tekevät arvokasta työtä ympäri Suomen.

Pääsiäisen sanoma valaisee synkän kevään.

–  Ylösnoussut Kristus on uskonelämän ydin ja toivon täyttymys. Monesti julistamme ristiinnaulittua Kristusta, syntiemme sovittajaa. Mutta Häntä ei pidä jättää sinne ristille! Hiippavuori muistuttaa.

–  Ylösnousemuksellaan Hän toi meille kristittyjen todellisen toivon. Pieni, keskeneräinen ihminen voi pienen pintaraapaisun päästä näkemään siitä, miten valtava on ylösnousemuksen toivo.

– Ikuisuusnäkökulman, iankaikkisuuden toivon pitäisi olla kristityn oikeassa kädessä! Se on elämäni perusta, Raamattu on elämäni otsalamppu ja majakka, joka valaisee halki pimeän erämaankin.

Katriina Hiippavuori haluaa rohkaista niitä, joita sodan ja pahuuden uutiset ahdistavat.

– Meillä kristityillä on maailmankaikkeuden upein sanoma: rauhanruhtinas Jeesus Kristus. Jumala lähetti ainoan poikansa tänne maailmaan, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan että hänellä olisi iankaikkinen elämä.

Kristityillä on maailmankaikkeuden upein sanoma: rauhanruhtinas Jeesus Kristus. Jumala lähetti ainoan poikansa tänne maailmaan, ettei yksikään, joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan että hänellä olisi iankaikkinen elämä.

– Jos me kristityt saamme olla sanoin ja teoin tuomassa tätä valtavaa toivon sanomaa, joka tuo rauhan rauhattomuuden keskelle ja toivon toivottomuuden keskelle, Jumalan läsnäolon rauhattoman ihmisen sydämeen, olemme saaneet jotain valtavaa aikaan.

– Jumala hallitsee tänäkin aikana. Mikään tilanne ei ole Häneltä salassa. Hän kutsuu, että etsisimme Häntä ja panisimme kaiken toivomme Häneen. Hän on rauhanruhtinas pimeässä ja myrskyävässä maailmassa.

Katriina Hiippavuori

• 36-vuotias valtiotieteiden maisteri ja sosionomi
• eduskunta-avustaja Kristillisdemokraattisessa eduskuntaryhmässä
• naimisissa, kolme lasta
• Maskun kunnanvaltuutettu ja hyvinvointilautakunnan jäsen
• Varsinais-Suomen vara-aluevaltuutettu
• toimii Kevätsateenkoti ry:ssä ja kristillisessä vankilatyössä
• harrastaa lenkkeilyä

Katriina Hiippavuoren KD-Kompassi -haastattelu kuunneltavissa: soundcloud.com/kristillisdemokraatit

 

 

 

 

 

 

 

Ylös