Kansainvälisen yhteisön osoitettava tukensa Israelille taistelussa terrorismia vastaan, joukko kansanedustajia vaatii

24.8.2022 klo 11:39 Politiikka Samuli Rissanen

Kansainvälisen yhteisön osoitettava tukensa Israelille taistelussa terrorismia vastaan, eduskunnan Israel-ystävyysryhmä vaatii.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmän jäsenet, kansanedustajat Peter Östman, Sanna Antikainen, Heikki Vestman, Sari Essayah, Ville Tavio, Sebastian Tynkkynen, Päivi Räsänen, Wille Rydman, Mika Niikko, Sari Tanus ja Antero Laukkanen muistuttavat, että Israel taistelee terrorismia vastaan ja tarvitsee siihen kansainvälisen yhteisön täyden tuen.

Levottomuudet Gazan kaistalla puhkesivat jälleen elokuun alussa ja Israel joutui rakettitulituksen kohteeksi. Vastuussa väkivallasta on Palestiinan islamilainen jihad -järjestö, joka luokitellaan terroristijärjestöksi niin EU:ssa kuin Yhdysvalloissa.

Järjestö kertoi rakettitulen syyksi Israelin tekemän iskun, jossa järjestön komentaja sai surmansa.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä tuomitsee väkivallan ja on tyytyväinen, että tulitauko saatiin aikaan.

Eduskunnan Israel-ystävyysryhmä tuomitsee väkivallan ja on tyytyväinen, että tulitauko saatiin aikaan. Kansainvälisesti Israelin toimia ja ennaltaehkäiseviä ilmaiskuja on kansanedustajien arvosteltu kohtuuttomasti.

Israelin armeijan mukaan Palestiinan Islamilainen Jihad ampui jopa 1100 rakettia Gazasta. Terroristien hyökätessä itsenäistä valtiota ja sen kansalaisia vastaan tällaisella vahvuudella, on minkä tahansa valtion ryhdyttävä toimiin suojellakseen kansalaisiaan.

Väkivallan suurimmat voittajat ovat Gazassa toimivat Hamasin ja Palestiinan islamilaisen jihadin terroristit, jotka eivät välitä ihmiselämän hinnasta. Suurimpia häviäjiä ovat Gazan palestiinalaisasukkaat, jotka kärsivät omien johtajiensa valitsemasta väkivallan linjasta, eduskunnan Israel-ystävyysryhmään kuuluvat kansanedustajat toteavat.

Ylös